Förskollärare/grundskollärare till förskoleklass på Slottsjordsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Slottsjordsskolan är en större lågstadieskola i Halmstad och tar emot elever i årskurs F-3. Skolan är centralt belägen med närhet till både stad, strand, hav och skog vilket kan nyttjas i undervisningen. Skolan har i dagsläget drygt 400 elever fördelade på två enheter. Till varje avdelning hör ett åldersblandat fritidshem för elever i årskurs F-3. Vi erbjuder ett samverkande fritids för enheternas elever i åk 3.

Hösten 2023 kommer hela Slottsjordsskolan att ha båda sina enheter på söder intill Kattegattgymnasiet. Skolans nya enhet heter Slottsjordsskolan Skepparen och är tänkt att växa in i fyra avdelningar för elever i årskurs F-3. Intill Slottsjordsskolan Skepparen ligger skolans andra enhet Slottsjordsskolan Söder och vi ser oss som en samverkande skola.

Arbetsuppgifter

Kanske är nu nyfiken på att vara en del av att bygga upp skolans nya enhet Skepparen? Slottsjordsskolan utökar till hösten 2023 förskoleklassverksamheten och söker därför dig som är förskollärare alternativt grundskolelärare med behörighet att undervisa i förskoleklassen. Tjänsten innebär ett huvuduppdrag i förskoleklass men genom engagemang och delaktighet bidrar du även till fritidshemmets kvalité och undervisning eftermiddagstid.

Tjänsten innebär samverkan och utmaningar, skratt och trivsel och vi ser att din förmåga till engagemang, lösningsfokus och drivkraft kan komma till användning.
Som ansvarig i en av förskoleklasserna planerar, genomför och utvärderar du undervisningen utifrån nationella mål och skolans lokala utvecklingsplan. Detta ställer krav på samverkan med kollegor i en prestigelös andra. I uppdraget krävs en god förmåga att analysera elevernas behov av undervisning och metod, utifrån resultat och identifierade behov skapar du regi för lärande.

Det finns ett friutrymme att skapa en verksamhet som gynnar elevernas lärande och trivsel. Vi är alla på skolan varandras arbetsmiljö och du ska vilja vara en del av skolans team. Att skolan är fantastiskt belägen vid strand, hav och skog kan inverka på dina tankar om lärmiljöer och undervisning. Vi vill erbjuda hög kvalitet hela skoldagen och du blir en del av elevernas eftermiddagstid eftersom flertalet elever på vår lågstadieskola väljer att ta del av fritidshemmets undervisning och omsorg.

Vi söker dig som vill samverka, du ska arbeta för att bygga broar mellan såväl fritidshem som årskurs 1-3. Detta kan ske genom engagemang, lyhördhet och delaktighet.
Alla pedagoger i förskoleklass ingår i samverkande team. Du erbjuds tid till planering och uppföljande arbete. Kollegialt lärande är viktigt så till detta finns avsatt tid i kalendariet. Slottsjordsskolan ser värdet av att ha såväl en god arbets- som utvecklingsorganisation.

Vi vill att du bidrar till att utveckla vår skola genom att:

* skapa kreativa och utmanande lärmiljöer
* värna om inkludering och trygga miljöer
* utveckla elevernas språkliga och kommunikativa förmågor
* arbeta för delaktighet och inflytande i undervisningen
* erbjuda digitala verktyg som en del av lärandet
* dokumentera och systematiskt följa utvecklingsprocesser
* bidra till hela dagens lärande och samverka med fritidshemmet

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation eller lärarlegitimation med behörighet att undervisa i förskoleklass.

Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor.
För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
3
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 8 augusti 2023. Heltid, semestertjänst.
Publicerad
2023-03-03
Ansök senast
2023-04-04

Upplysningar

  • Maria Stenström
    Rektor
    Telefon: 0703-91 86 60
  • Gun-Marie Jeppsson
    Sveriges Lärare
    Telefon: 076-6954471

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00188Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!