Stödpedagog, boende och korttid till gruppboende Gamla prästvägen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla vårt boende på Gamla prästvägen?

Jag heter Fiknete Qitaku och jag är enhetschef på gruppboendet på Gamla prästvägen, Prästvägen och Hagtornsvägen. Jag söker dig som ger de boende ett individuellt anpassat stöd i sin hemmiljö, i det dagliga livet och på sin fritid. Du arbetar i och är en del av ett arbetslag. Tjänsten är en kombinationstjänst och består av ca 60% som stödpedagog och ca 40% som stödassistenet. Du kommer ha din huvudsakliga tjänst på Gamla prästvägen i Snöstorp, men arbetet kommer även ske på Hagtornsvägen i Brogård och Prästvägen i Snöstorp

Arbetet sker utifrån ett pedagogiskt och salutogent förhållningssätt med inriktning på individens utvecklingsmöjligheter. Du har ett specifikt uppdrag i att stödja brukare/kunder i att hitta strategier för att hantera sitt vardags- och yrkesliv samt kontakter i olika sociala sammanhang. Du är drivande i verksamhetens pedagogiska arbete och har en handledande funktion till kollegor när det gäller planering, uppföljning, dokumentation och måluppfyllelse. Det känns naturligt för dig att arbeta med bemötandeperspektiv och ett lågaffektivt bemötande.

Hos oss arbetar du med ett stort ansvar och i detta ingår medicinska insatser, som utförs på delegation från sjuksköterska. Arbetet innebär att du aktivt deltar i de varierande arbetsuppgifterna som är allt från att vara ett pedagogiskt stöd i vardagen, delta i nätverk, dokumentera, utvärdera och ge stöd i sysslor såsom tvätt, matlagning och städning.

Som chef är det viktigt för mig att vara lyhörd, närvarande och engagerad i vardagen med medarbetarna. Som person är jag utåtriktad, vänlig och angelägen om att ge rätt stöd och service till våra brukare.

Att arbeta hos oss innebär att vara delaktig i det dagliga arbetet med att utveckla verksamheten vad gäller kommunikativa metoder, rutiner och gemensamt förhållningssätt. Du medverkar som baspersonal i det vardagsnära arbetet och har en central roll i verksamhetens kvalitetsutveckling. Dina personliga egenskaper är avgörande för att du ska trivas hos oss.

Kvalifikationer

Som kollega på avdelningen för boende och korttid, har du högskoleutbildning eller KY/YH utbildning som stödpedagog och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer är lämplig för uppdraget. Du har erfarenhet av och praktiserar ett lågaffektivt förhållningssätt.

Du är tydlig i din kommunikation och kan arbeta metodiskt och pedagogiskt. Detta syns i ditt förhållningssätt.
Viktigt att du kan förmedla dina pedagogiska kunskaper till kollegor. Du måste kunna arbeta självständigt och strukturerat, ta egna initiativ och medverka till vidareutveckling av arbetsmetoder.

Du ska även verka för ömsesidigt erfarenhetsutbyte med nätverket kring boende.

Stor vikt läggs vid egenskaper som samarbetsförmåga, kreativitet, lyhördhet samt personlig lämplighet.

Det krävs att du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsnedsättning i allmänhet och gärna med autism och med psykiatri. Som blivande kollega är det viktigt att tänka på att ha ett lugn, lyhördhet och empati inför de olika situationer som kan uppstå vid arbete med olika funktionsvariationer.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Snarast enligt överenskommelse
Publicerad
2023-01-12
Ansök senast
2023-01-29

Upplysningar

 • Kommunal
  Telefon: 035-138070
 • Sophie Sörlin
  Ordförande Vison
  Telefon: 073-866 56 35
 • Fiknete Qitaku
  Enhetschef
  Telefon: 035-13 95 25

Ansökan

Referensnummer
SN2022/00013Ansök

Övrig information

• Intervjuer sker löpande, så tveka inte att lämna in din ansökan.

• För tjänsten tillämpar vi brukarmedverkan.

• Arbetstiderna är enligt schema, dag/kväll och helger.
Socialförvaltningen tillämpar heltid som norm.

• Vi erbjuder friskvårdsbidrag 2000:- per år, som kan lösas in mot valfri friskvårdsgrundande aktivitet. Se skatteverkets regelverk.

• Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.