• Halmstads webbplatser

Sturegymnasiet söker skolkurator

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Sturegymnasiet är en central skola nära järnvägsstationen som ryms i flera anrika byggnader runt en innergård. Det skapar en Campuskänsla och en inbjudande utemiljö. Vi har introduktionsprogram, yrkesprogram, högskoleförberedande program och anpassad gymnasieskola. Vårt fokus är att skapa en inkluderande lärmiljö där kunskaper och värden tar en stor plats.

Arbetsuppgifter

Sturegymnasiet eftersträvar en trygg och god arbetsmiljö för både vuxna och ungdomar som präglas av öppenhet och delaktighet. Vi söker nu en vikarierande skolkurator till Estetiska programmet och Samhällsvetenskapliga programmet, ca. 300 elever.

Dina arbetsuppgifter som skolkurator innebär att du deltar i och utvecklar det främjande och förebyggande arbetet tillsammans med personal och ledning på Sturegymnasiet. Du kommer att arbeta nära rektorn för programmen med även med övrig skolledning, elevhälsoteam, vårdnadshavare, lärare och annan skolpersonal samt företrädare för andra professioner i samhället.

I arbetet som skolkurator träffar du elever både enskilt och i grupp. Du kommer bland annat fungera som rådgivare och informatör till lärarna samt till stor del arbeta förebyggande med bland annat droger och likabehandling. Du förväntas även att delta aktivt i utvecklingsarbetet med skolans struktur, organisation och rutiner när det gäller värdegrundsarbete och krissituationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning. För tjänsten ser vi att du behöver ha tidigare erfarenhet av att arbeta som kurator eller motsvarande. Har du även erfarenhet från arbete med barn- och unga är det meriterande. Vi förväntar oss att du har kunskap om skol- och sociallagstiftning samt god kunskap om samhällets olika stödsystem, myndigheter eller frivilliga organisationer och är bekväm i kontakterna med dem.

Arbetet kräver att du har god vana i att använda digitala hjälpmedel och vi ser gärna att du har kunskap om digitala systemstöd inom skolsektorn. Vidare ser vi att du har förmågan att visa intresse och förståelse, lyssnar, rådfrågar andra och kommunicerar proaktivt.

Vi önskar en skolkurator som har stor tillgänglighet men med en god förmåga att sätta gränser. Lite humor på det så passar du in perfekt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Här tänker vi särskilt din förmåga att bygga goda relationer, flexibilitet och hög grad av resiliens.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillträde november 2024
Publicerad
2024-06-20
Ansök senast
2024-07-26

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C198782 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekrytering- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och anpassad gymnasieskola på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.