Vi söker nätverksspecialist och nätverkstekniker!

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Serviceförvaltningen bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning.
Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang.

IT-service är en del av Servicekontoret och arbetar med kommunens IT verksamhet. Vi är därigenom en möjliggörare för verksamheternas digitala utveckling och en förutsättning för att verksamheterna ska kunna bedrivas på ett effektivt sätt. Alla medarbetare i kommunen använder IT-service tjänster, och indirekt alla invånare i kommunen. Vi samordnar, utvecklar, utbildar, förvaltar och automatiserar kommunen med hjälp av de möjligheter IT och digitalisering skapar. Vi jobbar aktivt och verksamhetsnära våra kunder samt driver en effektiv IT-verksamhet med hög servicenivå och kompetens.
Vi har internationellt etablerade processer för effektiv och kvalitetssäkrad IT, med en stabil och säker IT-miljö. Vi drar nytta av och bidrar i nationella och regionala projekt. IT-lösningar finns numera överallt i kommunens verksamheter, exempelvis hanterar man ca 35000 digitala verktyg, ca 40000 användarkonton och hundratals IT-system.
På IT-service arbetar vi inom tre områden vilka är: Användarstöd och digitalisering, användarmiljö samt IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter

I Halmstads kommun är digitalisering ett prioriterat område och vår ambition är att bli en ännu mer effektivare organisation. Vår IT-verksamhet utvecklas snabbt och nu behövs flera duktiga medarbetare för att möta våra nya spännande utmaningar. Vill du vara med att skapa ett smartare Halmstad och bidra till att ställa om Halmstads kommun till att bli mer ännu mer digitalt tillgängligt? Vill du dessutom göra detta i en av södra Sveriges största och modernaste IT-miljöer?

Vi söker nu en nätverksspecialist och en nätverkstekniker som ska förstärka vårt team. I dessa roller är du starkt bidragande till att välfärdsuppdraget gentemot våra invånare kan utföras. Detta gör du i en miljö med den senaste tekniken på en förvaltning där värden som prestigelöshet, kul på jobbet och utveckling är centrala. Du kommer få arbeta med installation, drift och underhåll av nätverksrelaterade funktioner och tjänster. Vi arbetar ofta i projektform och du är en efterfrågad specialist inom ditt område. Hos oss kommer du ha stor frihet och ansvar att planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Vi vet att livspusslet ibland kan vara svårt att få ihop, därför tror vi starkt på möjligheten att arbeta både hemifrån och på arbetsplatsen. Hos oss kommer du få driva utveckling samt utveckla dig själv och din egen kompetens inom området då vi vill att våra medarbetare ska ligga i framkant vad gäller IT. Detta är roller där du får samverka och samarbeta med många och du får tillgång till de forum som du behöver för att vara framgångsrik i ditt uppdrag.

Som nätverksspecialist har du ett utökat strategiskt ansvar för Halmstads kommuns nätverk och dess framtida behov. Det innebär att vi kommer ställa krav på dig att vara framsynt och utvecklingsdriven för att säkerställa utveckling och drift av Halmstads kommuns nätverk över tid. Du kommer också ha en viktig roll i att strukturera dokumentation av ditt arbete för att underlätta för dig och dina kollegor.

Kvalifikationer

Vem är du?
Du är en problemlösare med ett genuint intresse för IT-frågor och har en aktiv omvärldsbevakning. Du har en vilja att bidra till din egen och verksamhetens utveckling och ständiga förbättringar. Som nätverkstekniker ser vi att du har minst gymnasieutbildning eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten och som nätverksspecialist ser vi att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område. Vi vill att du har minst ett respektive fem års erfarenhet av praktiskt arbete i större nät med logiska nät som exempelvis vlan. Du känner dig bekväm i att dokumentera både i text och genom ritningar/bilder.

Det är meriterande för båda tjänster om du har Ciscocertifieringar samt goda kunskaper inom:
• TCP/IP
• Brandväggar, VPN, switching, routing, IT-säkerhet, 802.1X
• LAN/WAN
• DNS/DHCP
• Övervakningsverktyg
• IPv4/IPv6 subnetting
• Nätverks arkitektur/design
• Wirelessteknik
• Processer som ITIL, ISO27000, ISO 14001
• Radius
• Packet capture/packet analyzer

Du är en person som har lätt för att anpassa dig och snabbt kan angripa problem ur olika synvinklar och har en förmåga att se hur saker hänger ihop och påverkar varandra. God samarbetsförmåga och hög servicekänsla är självklara egenskaper och du är trivs med att jobba både självständigt och i nära samarbete med kollegor. Det är viktigt att du kan sätta dig in i kundernas behov och hur de jobbar, samt har förmågan att se möjligheter och utmaningar i stället för problem. Vi ser att du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Som nätverksspecialist är det dessutom viktigt att du är en god problemlösare med analytiskt förhållningssätt. Bra svenska- och engelska kunskaper kommer behövas för kontakt med leverantörer och kunder.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2023-01-20
Ansök senast
2023-02-09

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C121088 - 2023Ansök

Övrig information

Säkerhetsprövning kommer att utföras på slutkandidat.

B-körkort är ett krav

Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://bit.ly/2VbZwaT

Fördelar med att arbeta hos oss:
• Vi vet att du jobbar som allra bäst när kroppen mår bra. Därför har vi ergonomiska redskap utspridda på kontoret, bland annat pilatesbollar. Dessa är fria att använda för att ge dig ett bättre och mer ergonomiskt arbetssätt.
• Vi erbjuder moderna nyrenoverade lokaler med aktivitetsbaserade ytor för olika ändamål.
• Vi tillämpar flextid och distansarbete vid behov.
• Försäkringar tillämpas enligt kollektivavtalet.
• Alla nyanställda tilldelas en fadder under den första tiden hos oss.
• Hos oss finns det elcyklar att låna om man exempelvis ska göra ärenden under lunchen.
• Det finns cykelparkering på flera ställen runt kontoret och även i varmgarage.
• Vi är anslutna till Sveriges kommuner och regioners kollektiv HÖK/AB med alla förmåner som är kopplade till det.
• Semesterväxling ger dig möjligheten till att byta semesterdagstillägg mot extra lediga dagar.
• Du får 25 semesterdagar per år. Från och med året du fyller 40 får du 31 semesterdagar och från och med året du fyller 50 får du 32 semesterdagar plus semesterdagstillägg för varje ledig dag.
• För att du skall kunna utvecklas i ditt arbete kommer du ha en individuell utbildningsplan som du och din chef tar fram i i samråd.
• 2000 kr per år kommer ditt friskvårdsbidrag vara. En timmas friskvård på arbetstid ingår i tjänsten och utöver det anordnas spontanaktiviteter av personalföreningen som även ger dig bra rabatt på tex friskvård, skidresor och stuguthyrning.
• Det finns möjlighet att duscha på kontoret som där du även har tillgång till massagestol och spelrum.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.