Skolsköterska till Furulundsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Furulundsskolan är en f-9 skolan med ca 730 elever. Skolan är centralt belägen nära resecentrum, idrottsanläggningar och stadens centrum. Skolan leds av 3 rektorer och en btr rektor. Varje rektor ansvarar för sin skolenhet men vi utvecklar samverkan i syfte att utnyttja den stora skolans fördelar samt för att öka elevernas måluppfyllelse. Totalt består skolans elevhälsa av 4 skolledare, 3 kuratorer, 2 skolsköterskor, 1 syv, 1 socialpedagog. På Furulundsskolan arbetar elevhälsan nära lärare och övrig personal.

Arbetsuppgifter

Skolsköterskans arbete är en fortsättning på mödra- och barnhälsovårdens hälsoprogram. Skolhälsovården omfattar alla elever i skolan och alla elever ska erbjudas hälsobesök och vaccinationer. Medicinsk elevhälsa (skolhälsovård) innebär främst hälsofrämjande och förebyggande arbete för att främja fysisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos elever. Som skolsköterska arbetar du med hälsofrämjande och förebyggande arbete såväl som åtgärdande arbete. Du erbjuder och utför hälsobesök och vaccinationer enligt skollagen och Socialstyrelsens riktlinjer för skolhälsovård och verkar för att smittskyddslag och lokala riktlinjer följs. Arbetet innebär ett nära samarbete med elever, vårdnadshavare, skolledning, elevhälsoteam och övrig skolpersonal samt andra professioner i samhället. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga.

Som skolsköterska kommer du att vara en viktig medlem av skolors elevhälsoteam som dessutom kan bestå av kurator, specialpedagog och rektor. Elevhälsoteamen har också tillgång till skolläkare, skolpsykolog och logoped från centrala elevhälsan. I teamen arbetas systematiskt med utvecklingsfrågor som rör elev, klass och hela skolan samt EHT-gruppen. Du kommer att arbeta i elevhälsoteam som har högt ställda krav på arbetsgruppen som ett team. Professionerna stöttar varandra tvärprofessionellt i ibland utmanande uppdrag. Som skolsköterska kommer du också ha ett nära samarbete och samverkan med andra skolsköterskor i mindre nätverk samt med hela gruppen medicinsk elevhälsa. Du får kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. Verksamhetschefen ansvarar för ett introduktionsprogram samt stödjer dig i ditt uppdrag i den medicinska elevhälsan.

INTERVJUER
Intervjuer till denna tjänst kommer att hållas onsdagen den 5 april.

Kvalifikationer

Leg. sjuksköterska med en av följande specialistutbildning: barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterskespecifik högskoleutbildning, samt god It-vana. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2023-03-10
Ansök senast
2023-03-29

Upplysningar

 • Dick Hero
  Rektor
  Telefon: 070-205 89 33
 • Birgitta Reenbom
  Verksamhetschef medicinsk elevhälsa
  Telefon: 0725-863 244
 • Zenita Zetterlund
  Vårdförbundet
  Telefon: 0725-140 353

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00225Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!