Förhandlare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

HR-avdelningen tillhör kommunledningsförvaltningen och uppdraget är att leda, samordna och följa upp arbetsgivarpolitiken för hela koncernen. I uppdraget ingår också att ge kvalificerad rådgivning och stöd till chefer och HR på förvaltningar och bolag. HR-avdelningen består av tre enheter som leds av tre chefer; arbetsgivarenheten, strategiska enheten samt HR-enheten. Avdelningen är inne i ett spännande skede med många utvecklingsområden där kompetensförsörjning är en av de största och viktigaste utmaningarna för koncernen.

Arbetsgivarenhetens uppdrag innefattar omställning, samverkansavtal, pensionsfrågor, lönebildning, företräda och rådgöra organisationen i tvister och arbetsrättsliga frågor.

Arbetsuppgifter

Är du en förtroendeingivande och relationsskapande person med strategisk kompetens inom förhandling, samverkan och arbetsrätt? Trivs du i miljöer med många kontaktytor där du förväntas ha ett starkt självledarskap och har stor möjlighet att påverka? Hos oss får du möjlighet att göra stor skillnad i förhandlingar och samverkan på koncernövergripande nivå. Är du vår nya förhandlare? Läs då vidare.

Som Halmstads kommuns förhandlare kommer dina huvudsakliga ansvarsområden vara att företräda arbetsgivaren i förhandlingar och arbetsrättsliga frågor samt rådgöra HR och chefer i tillämpning av kollektivavtal och arbetsrätt. I rollen arbetar du tätt ihop med kommunens förhandlingschef och du kommer vara en viktig spelare i att fortsätta utveckla god samverkan med våra fackliga organisationer samt bidra till utveckling inom HR-området. Du verkar organisationsövergripande och arbetar alltid utifrån perspektivet - koncernens bästa. Här får du medverka vid analys och tolkning av förändringar inom arbetsrätt och kollektivavtal och utifrån detta föreslår förändringar. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:

• Bereda och genomföra tviste- kollektivavtals- och intresseförhandlingar.
• Öka organisationens förmåga att hantera de arbetsrättsliga frågorna genom att planera och medverka i informations- och utbildningsinsatser.
• Genom goda och tillitsfulla dialoger samverka med våra fackliga organisationer samt bedriva gemensamma utbildningar inom området.
• Genomför arbetsrättsliga utredningar eller andra utredningar inom området.
• Tolka, stödja och rådgöra koncernens HR-funktioner i kollektivavtalsfrågor och arbetsrätt samt säkerställa att vi har en effektiv verksamhetsfokuserad process.
• Övergripande tolkning och hantering av pensionsfrågor.

Kvalifikationer

Vi ser att du har högskoleutbildning inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har gedigna kunskaper i kommunal eller regional verksamhet genom att ha arbetat minst tre år på strategisk nivå med arbetsrättsliga frågor och att företräda arbetsgivare. Du har mycket goda kunskaper i arbetsrätt och kollektivavtal. Det är viktigt att du har god förhandlingsvana med ett lösningsfokuserat förhållningssätt på strategisk nivå i en större organisation. Tjänsten innefattar mycket kommunikation såväl i tal som skrift varför vi ser att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket. Då du kommer hålla i utbildningar ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av det.

Som är person har du ett starkt självledarskap, är självgående och kan fatta egna beslut. Du är en person som trivs med att vara efterfrågad och är proaktiv och strategisk i din kommunikation. Du har lätt för att få fram kärnan i ett budskap på ett tydligt, pedagogiskt och strukturerat sätt. Vidare är du analytisk och har lätt för att bryta ner problem och stora mängder information i beståndsdelar och kan skapa fungerande förslag utifrån det.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2023-03-02
Ansök senast
2023-03-19

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C127432 - 2023Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Varmt välkommen med din ansökan!