Socialsekreterare till enheten försörjningsstöd

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två nya medarbetare till enheten försörjningsstöd på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Halmstads kommun. Enhetens primära uppgift är att sätta individens förmågor i fokus och att genom aktiva insatser och förändringsarbete i samverkan med övriga enheter inom avdelningen skapa och stärka den enskildes förutsättningar till självförsörjning. Vi arbetar löpande i samverkan med andra myndigheter för att hjälpa människor till egen försörjning och ett självständigt liv.

I arbetet ingår att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd samt att samverka med andra aktörer.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller likvärdig utbildning. Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd ser vi som en fördel.

Du som medarbetare är ett föredöme och agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund. Du uppmuntrar andra till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid 100%
Tillträde
Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse
Publicerad
2022-08-10
Ansök senast
2022-10-05

Upplysningar

  • Hans Mellgren
    Enhetschef
    Telefon: 035-13 97 95
  • Ewa Gunnarsson
    Vision
    Telefon: 070-890 71 75

Ansökan

Referensnummer
UAN 2022/00281Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.