Energi- och klimatrådgivare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Bygg- och miljöförvaltningen ska genom sitt uppdrag möjliggöra en god livsmiljö för invånare, besökare och näringsidkare i ett växande Halmstad.
Organisationen är i ett starkt utvecklingsskede både gällande service och som en viktig aktör i att bygga en hållbar kommun.
Vår förvaltning ansvarar bland annat för kartförsörjning, bygglov, lantmäteriförrättningar, miljö- och hälsoskyddsfrågor. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Halmstad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen är en oberoende och kostnadsfri tjänst som riktar sig till privatpersoner, föreningar och små- och medelstora företag.
Ditt arbete kommer att bidra till att de nationella energi- och klimatpolitiska målen nås. Du kommer att arbeta med att förmedla kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan i Halmstad och Laholms kommun.
Rådgivningen sker oftast via telefon och e-post eller genom platsbesök. Du kommer arbeta både efter förfrågan och uppsökande för att nå ut till målgrupperna, både på egen hand och i samarbete med andra aktörer. Till exempel genom att arrangera och delta på seminarier, mässor och studiebesök. En del av arbetet innefattar också att göra rådgivningen känd och erkänd vilket innebär arbete med marknadsföring och kommunikation.

Verksamheten styrs av förordningen om kommunal energi- och klimatrådgivning och bedrivs med projektmedel från Energimyndigheten.
Du kommer arbeta tillsammans med våra två energi- och klimatrådgivare och ingå i vår avdelning Verksamhet och rådgivning. I avdelningen ingår även bygglovsrådgivare. I ditt arbete som energi- och klimatrådgivare har du ett stort nätverk av kollegor i hela Sverige och ett nära samarbete med det regionala nätverket av rådgivare i Halland.

För mer information om energi- och klimatrådgivningen, besök gärna Energimyndighetens hemsida: www.energimyndigheten.se/ekr

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har eftergymnasial utbildning inom energi/teknik eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant. Vi vill att du har förmåga att arbeta självständigt inom givna ramar och att driva projekt. Meriterande är dokumenterad kunskap och erfarenhet inom energiområdet och av energieffektivisering i företag eller organisationer.

Som person är du bra på att skapa och bibehålla goda relationer och samarbeta med personer i olika sammanhang och funktioner. Vidare har du förmåga att tala tydligt samt utstrålar trovärdighet och självförtroende. Förmåga att hålla presentationer, föreläsningar och utbildningar och anpassa dessa efter målgruppens behov är också ett krav.

Förmågan att självständigt planera och organisera ditt arbete är en förutsättning för arbetet. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.
Rollen innebär mycket kommunikation, vilket ställer krav på mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Givetvis har du IT- och datorvana och kan hantera Officepaketet i ditt dagliga arbete. Du som söker har förmåga att åka kollektivt, cykla och har B-körkort för att kunna ta dig runt i kommunerna.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid Projektanställning 1 år
Tidsbegränsad till
2023-09-30
Tillträde
Efter överenskommelse
Publicerad
2022-09-09
Ansök senast
2022-09-25

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
MN 2022/00003Ansök

Övrig information

Du kommer i huvudsak arbetstid dagtid vardagar, men det kan eventuellt bli kvälls- och helgarbete i samband med föreläsningar, mässor etc.

Distansarbete till viss del är möjligt.

Tillsättning sker under förutsättning att finansieringen beviljas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!