• Halmstads webbplatser

Ekonomiadministratör med service i fokus

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Vill du vara en del av en nytänkande förvaltning som bidrar till en bättre vardag för de som bor, verkar och vistas i Halmstads kommun? På serviceförvaltningen jobbar vi tillsammans för att erbjuda våra kunder bästa möjliga service inom alla våra områden. Vi erbjuder tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och lönehantering samt kommunvägledning.

Vi är en professionell organisation i ständig utveckling, varje dag ger en ny möjlighet att prova nya metoder och arbetssätt. Ibland lyckas vi och ibland lär vi oss – båda är bra! Vi ger ett gott bemötande till alla, från barnen och pedagogerna på förskolan till våra äldre på äldreboendena. Vi är förvaltningen som är med våra kommuninvånare hela livet. Vill du också vara med?

På ekonomiavdelningen är vi 12 kollegor som arbetar med serviceförvaltningens ekonomiredovisning. Vi jobbar kontinuerligt med att hitta nya smarta lösningar för att digitalisera och förenkla våra processer. Vi har en flexibel arbetsplats i centrala Halmstad med aktivitetsbaserade kontor. Möjligheten att delvis arbeta på distans är en självklarhet så länge det fungerar för våra kunder och intressenter.

Arbetsuppgifter

Är du en skicklig administratör som vill bli en del av en avdelning där du får möjligheten att växa? Är du dessutom nyfiken på att hitta nya arbetssätt genom digitalisering och vill vara med och skapa de bästa förutsättningarna för våra kunder i Halmstads kommun? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vi på serviceförvaltningens ekonomiavdelning letar efter en ny kollega. För oss är det viktigt att jobba med vår kultur, ha roligt på jobbet och en god stämning i arbetsgruppen. Humor och samarbetsförmåga självklara delar för att nå framgång men även möjligheten att få växa och utvecklas. Att arbeta som ekonomiadministratör hos oss kan vara det perfekta första jobbet inom ekonomi, särskilt för dig som är nyutexaminerad ekonom. Vi uppmuntrar vilja och driv att utvecklas och lära sig nytt och vi är gärna en del av ditt första steg mot en lysande karriär inom ekonomi.

Som ekonomiadministratör kommer du bland annat arbeta med löpande redovisning, fakturahantering, avtalsadministration, inköp, beställningar och enklare bokslutsuppgifter. Du behöver därför vara organiserad och detaljorienterad. Du spenderar större delen av din arbetsdag i olika system som ekonomisystemet Unit4, Office 365 samt olika verksamhetssystem.

Vi är en kundorienterad organisation vilket innebär att mycket av vårt arbete styrs av våra kunders behov. Arbetsuppgifter inkommer från olika håll vilket gör att arbetsdagen inte alltid kommer bli som du planerat. Även om tjänsten innebär mycket självständigt arbete är det självklart att du och dina kollegor hjälps åt att stötta och avlasta varandra.

Att arbeta effektivt och samtidigt leverera god kvalitet är viktigt för oss. Därför arbetar vi alltid med att utveckla befintliga rutiner och arbetssätt och du kommer självklart vara en aktiv del av detta viktiga arbete tillsammans med dina kollegor. En del av förbättringsarbetet är att hitta sätt att digitalisera och förenkla våra processer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasieexamen med inriktning ekonomi eller en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Vi vill gärna se dig växa i vår organisation och det är därför extra meriterande om du har en kandidatexamen inom ekonomi. Du får gärna ha erfarenhet att arbeta med enklare redovisning och du känner dig bekväm att arbeta i olika system. Det är även meriterande om du har arbetat i ekonomisystemet Unit4 och Excel.

Du har lätt att uttrycka dig och förstå svenska i både tal och skrift.

Som person är du positiv och ser det som självklart att samarbeta och hjälpas åt med dina kollegor. Du är nyfiken och drivs av möjligheten att kunna förändra och förbättra. Du tycker om administrativa uppgifter och vill gärna utveckla dina arbetssätt, antingen genom uppdatering av rutiner eller genom att se smarta digitala lösningar. Du har lätt för att strukturera och prioritera ditt arbete och du har ett öga för detaljer. Du är nyfiken på att lära dig mer och utvecklas i din profession.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-05-10
Ansök senast
2024-05-26

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C192144 - 2024Ansök

Övrig information

Intervjuer kommer att hållas mellan 27 maj och 7 juni.

Serviceförvaltningen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av servicekontorets framgångsfaktorer.

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.