Förskollärare till Teknikförskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Teknik förskolans ledord: Välkommen Glädje Kreativitet Utmanande Lärande

Teknik förskolan öppnade 2010 och är en profilerad förskola kring teknik. I vår verksamhet ges barnen möjlighet att grundlägga sin förståelse för hur teknik kan användas för att underlätta och lösa olika problem i vardagen. I undervisningen bli barnen bekanta med att undersöka, utforska och analysera tekniska lösningar.

Barnen gör ritningar, bygger, skapar, konstruerar och designar. Undervisning sker i lek, vardagliga situationer och tematiskt arbete i både inomhus- och utomhusmiljö. I vår verksamhet väcks nyfikenhet för olika kunskapsämnen såsom språk och kommunikation, matematik, NO, teknik samt idrott och hälsa.

Förskolan har en nära samverkan och samarbete med KomTek där vi utvecklas och lär tillsammans. På Teknik förskolan betonar vi barnens rätt till kommunikation. Förutom det verbala språket erbjuds barnen bildspråk, textspråk, kroppsspråk och konkret material i undervisningen. Andra fokus- och utvecklingsområden är att arbeta med språkutveckling och flerspråkighet, barnhälsoarbete, interkulturalitet, bokläsning, digitala verktyg och systematiskt kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter

Teknik förskolan söker dig som tillsammans med oss vill vara med och bidra till att våra barn upplever glädje och nyfikenhet i att utvecklas och lära. För att trivas i rollen som förskollärare behöver du ha goda ledaregenskaper och förmåga att ge barn inflytande samt se till individ- och gruppbehov. Samtidigt är du tillsammans med dina kollegor och barn nyfiken på och prövar, nya vägar för att skapa hög kvalitet i undervisningen.

Du är en ledare som sätter barnens bästa och säkerhet främst samt ser möjligheter utifrån förskolans uppdrag.

Som förskollärare ansvarar du tillsammans med övriga arbetslaget för att planera, följa upp och utveckla verksamheten utifrån förskolans styrdokument. Det är betydelsefullt att du är en person som vill samverka och arbeta i olika kontexter såsom lär- och utvecklingsgrupper.

Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och flexibilitet som personliga egenskaper hos dig.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad förskollärare.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-09-15
Ansök senast
2022-10-10

Upplysningar

  • Pia Hallin
    Rektor
    Telefon: 072-530 20 71
  • Lena Stoll Carmryd
    Lärarförbundet
    Telefon: 073-301 31 07

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00772Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!