Resurspedagog till Östergårdsskolan årskurs 4-6

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Östergårdsskolan är en grundskola med årskurserna 4-9 samt tillhörande fritidshem. Skolan har ca 600 elever. Skolan ligger i centrala Halmstad med när tillgång till faciliteter såsom Halmstad Arena. På Östergårdsskolan arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Östergårdsskolan är igång med att bygga en ny skola med plats för 900 elever. Vi har även påbörjat ett arbete där vi utmanar nuvarande strukturer om hur skolan organiseras och hur vi kan arbeta annorlunda för att ge våra elever bästa möjliga förutsättningar. Vi är stolta över det arbete som görs samtidigt som vi fortsättningsvis försöker utveckla oss varje dag. Vi söker nu dig som vill vara en del av vår skola.

Arbetsuppgifter

Vi söker utbildad resurspedagog till Östergårdsskolan.

Som resurspedagog är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med lärarna planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Som resurspedagog har du ett liknande uppdrag där du försöker finna lösningar och stötta läraren i genomförandet av undervisningen. Det kan innebära att du stöttar enskilda elever/några få elever i enskilt rum eller i klass.

Vi söker dig som har kompetens och erfarenhet att tillsammans med läraren planera och anpassa undervisningen och undervisningsmaterialet för den elevgrupp du har framför dig. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som resurspedagog krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. Centralt i uppdraget är även ett anpassat bemötande av eleverna.

Arbete på fritids ingår också i uppdraget. Även mentorsuppdrag kan ingå för en klass/enskilda elever.

Kvalifikationer

Pedagogisk högskoleutbildning på minst 2 år med inriktning barn/ungdomar eller annan pedagogisk högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för uppdraget.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde i augusti 2023. Heltid, semestertjänst.
Publicerad
2023-03-17
Ansök senast
2023-04-10

Upplysningar

 • Biljana Mackic
  Rektor
  Telefon: 0729-63 91 09
 • Simon Brekell
  Rektor
  Telefon: 073- 303 85 44
 • Helen Nilsson
  Sveriges lärare
  Telefon: 072-083 79 25
 • Magnus Hygert
  Sveriges Lärare
  Telefon: 072-174 30 04

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00228Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!