Ämnesområdeslärare till träningsklass vid Slottsjords grundsärskola åk 4-6

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Slottsjordsskolan är en grund- och särskola. Grundskolan har undervisning i åk 1-3 medan grundsärskolan omfattar åk 1-9. Skolan ligger i centrala Halmstad med när tillgång till faciliteter. På Slottsjords grundsärskola arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Vi är en skola som växer konstant och som lägger mycket tid på att bygga gemensamma strukturer och innehåll. Utveckling av såväl verksamhet som oss själva är av stor vikt. Vi söker nu dig som vill vara en del av vår fortsatta resa.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare till Slottsjordsskolans grundsärskola. Arbetet är förlagt till träningsklass och undervisning i träningsskolans ämnesområden i årskurs 4-6.

Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Du är också mentor för elever i en träningsklass på grundsärskolan och genomför undervisning i träningsklassens ämnesområden.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i träningsklass på särskolan alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare arbete på särskolan eller med elever i behov av särskilt stöd är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansök gärna snarast då intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2023-06-14
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Visstidsanställning under läsåret 2022/2023 med eventuell möjlighet till förlängning.
Publicerad
2022-09-22
Ansök senast
2022-10-14

Upplysningar

  • Andreas Forshage
    Biträdande rektor
    Telefon: 0790-62 23 16
  • Gun-Marie Jeppsson
    Lärarförbundet
    Telefon: 076-6954471

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00792Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!