• Halmstads webbplatser

Skolsköterska till Furulundsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Furulundsskolan är en F-9 skola med ca 700 elever. Vi har en skolsköterska mot de lägre åldrarna och en mot de högre åldrarna. Vi arbetar tätt tillsammans och vi vill se oss som ett team där vi tar vara på varandras kompetenser.

Arbetsuppgifter

Skolsköterskans arbete är en fortsättning på mödra- och barnhälsovårdens hälsoprogram. Skolhälsovården omfattar alla elever i skolan och alla elever ska erbjudas hälsobesök och vaccinationer. Medicinsk elevhälsa (skolhälsovård) innebär främst hälsofrämjande och förebyggande arbete för att främja fysisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos elever.

Som skolsköterska arbetar du med hälsofrämjande och förebyggande arbete såväl som åtgärdande arbete. Du erbjuder och utför hälsobesök och vaccinationer enligt skollagen och Socialstyrelsens riktlinjer för skolhälsovård och verkar för att smittskyddslag och lokala riktlinjer följs. Arbetet innebär ett nära samarbete med elever, vårdnadshavare, skolledning, elevhälsoteam och övrig skolpersonal samt andra professioner i samhället. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga.

Som skolsköterska kommer du att vara en viktig medlem av skolors elevhälsoteam som dessutom kan bestå av kurator, specialpedagog och rektor. Elevhälsoteamen har också tillgång till skolläkare, skolpsykolog och logoped från centrala elevhälsan. I teamen arbetas systematiskt med utvecklingsfrågor som rör elev, klass och hela skolan samt EHT-gruppen. Du kommer att arbeta i elevhälsoteam som har högt ställda krav på arbetsgruppen som ett team. Professionerna stöttar varandra tvärprofessionellt i ibland utmanande uppdrag.

Som skolsköterska kommer du också ha ett nära samarbete och samverkan med andra skolsköterskor i mindre nätverk samt med hela gruppen medicinsk elevhälsa. Du får kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. Verksamhetschefen ansvarar för ett introduktionsprogram samt stödjer dig i ditt uppdrag i den medicinska elevhälsan.

Kvalifikationer

Leg. sjuksköterska med en av följande specialistutbildning: barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterskespecifik högskoleutbildning. God It-vana.

Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga.

För att lyckas i rollen som skolsköterska är det viktigt att du är en trygg, stabil och professionell person som både har intresse och förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och skolpersonal. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa och vägleda andra samt anstränger dig för att leverera och hitta lösningar. På ett självgående sätt har du förmåga att styra, strukturera och ansvara för din tid och dina arbetsuppgifter. Du har samtidigt lätt för att ta egna initiativ och sätta i gång aktiviteter utan att invänta instruktioner. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressiga eller pressade situationer. Genom en god empatisk förmåga har du fallenhet att både vara engagerad och sätta dig in i elevens situation på en lagom och övergripande nivå.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 1 augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2024-03-22
Ansök senast
2024-04-05

Upplysningar

 • Camilla Lithander
  Rektor
  Telefon: 076-696 56 58
 • Birgitta Reenbom
  Verksamhetschef Skolhälsovård
  Telefon: 072-58 63 244
 • Anneli Lindhe Käll
  Skolsköterska
  Telefon: 0729-63 93 38

Ansökan

Referensnummer
C184485 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!