Socialrådgivare, vuxenavd, behandlingsenheten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Vuxenavdelningen vänder sig till personer med missbruk/beroendeproblematik och/eller psykisk funktionsvariation. Avdelningen ansvarar för att handlägga ansökningar och att verkställa insatser enligt LSS (Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade) och Socialtjänstlagen (SoL) för ovanstående målgrupper.

Behandlingsenheten består av enhetschef, 12 socialrådgivare och anhörigkonsulent. Enheten ansvarar för att verkställa beslut från handläggare på utredningsenheterna inom socialförvaltningen i ärende som berör missbruk- och beroendeproblematik samt anhörigstöd. Enheten samverkar med externa vårdgrannar, brukarorganisationer, och andra myndigheter så som arbetsförmedlingen och försäkringskassan.

Arbetsuppgifter

Till den här tjänsten söker vi en socialrådgivare som arbetar som behandlare i mer komplexa ärenden som kräver större flexibilitet och intensitet. Vi vill ha möjlighet att anpassa strukturen utifrån klienten. Det kan vara en klient med en mer komplex problematik, samsjuklighet, efter en extern placering etc.

Du ingår i vårt team och har enskilda samtal med klienten, men har större förutsättningar att arbeta mer handlingsinriktat med färre ärenden.

Behovet är många gånger att skräddarsy behandlingen, att arbeta mer case management, samordna insatser runt klienten utifrån systemiska behov (ekonomi, sysselsättning, boende, samtal, nätverk) för att klienten ska få en mer fungerande vardag och klara sig med de insatser som finns i samhället.

Vi arbetar aktivt med att fortsätta utveckla vårdkedjan tillsammans med andra enheter inom avdelningen samt skapa ett förvaltningsövergripande familjeorienterat arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- Är socionom eller har av arbetsgivaren bedömd likvärdig
högskoleutbildning

Du som söker har:
- Har erfarenhet av arbete med enhetens målgrupper
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- Är stresstålig och flexibel
- Gillar socialt förändringsarbete
- Har B-körkort

Det är meriterande om du:
- Har minst två års erfarenhet av att arbeta i gruppverksamhet
och/eller med enskilda samtal
- Har kunskap och utbildning i de metoder som används på
enheten: ASI, MI, Audit/Dudit, vård- och stödsamordning

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2023-03-06
Ansök senast
2023-03-27

Upplysningar

 • Åsa Gustavsson
  Enhetschef
 • Sophie Sörlin
  Vision
  Telefon: 073-866 56 35
 • Anders Wessfeldt
  SSR

Ansökan

Referensnummer
SN 2023/00080Ansök

Övrig information

Rekryteringsarbetet kan ske under pågående rekryteringsperiod
Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.