• Halmstads webbplatser

Grundskollärare i engelska och franska till Kärlekens skola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Kärlekens skola är en 4-9 skola med cirka 540 elever, belägen i stadsdelen Kärleken strax norr om centrala Halmstad. I området finns även två F-3 skolor som vi har ett nära samarbete med, för att ge eleverna de bästa förutsättningar genom hela deras grundskola.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare till Kärlekens skola, att undervisa i franska och engelska.
Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.
Du kommer att arbeta i en årskurs bestående av 4 klasser och 6-7 kollegor. Tillsammans har man ett gemensamt mentorsansvar för alla elever i årskursen. Vi arbetar i andan vår årskurs. Utöver mentorer som undervisar klasserna finns också lärare i de praktisk-estetiska ämnena.
Arbete ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan, i en prestigelös anda. Kollegiet erbjuds också stöttning i form av speciallärare, skolkuratorer, skolsköterskor, studie- & yrkesvägledare, skolpsykolog och rektorer.

Kvalifikationer

Examensbevis och tillhörande lärarlegitimation med behörighet att undervisa på högstadiet är ett krav. Ditt mentorsskap kommer att vara i arbetslag åk 8 där du också kommer att undervisa i engelska. Undervisning i franska sker i åk 6-9.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-07-05
Ansök senast
2024-08-11

Upplysningar

  • Sofia Kullgård
    Rektor
    Telefon: 076-696 73 79
  • Malin Hansson
    Sveriges Lärare
    Telefon: 073–4404566

Ansökan

Referensnummer
C201537 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!