• Halmstads webbplatser

Specialpedagog till Kattegattgymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Kattegattgymnasiet är en nybyggd skola med plats för 1600 elever och 180 personal. Vi har både introduktionsprogram, yrkesprogram och teoretiska program. Det är en Hjärnsmart skola vilket innebär att vi i vår nya skola skapat möjligheter att ge elever och personal redskap som man bär med sig under sin tid hos oss men även i ett livsperspektiv.

Arbetsuppgifter

Åren som gymnasieelev är som ett spännande äventyr, men det ska vara ett tryggt äventyr där eleven inte förlorar, utan vinner ju mer hen satsar. Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har därför som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt
livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt har ett stort engagemang för elever.

Vi söker nu en specialpedagog på deltid under läsåret 2024/2025. Som specialpedagog ingår i ditt uppdrag att stötta med utredningar och åtgärdsprogram, samt att hålla och delta i elevmöten, elevkonferenser med mera. Samverkan med arbetslag på både grupp och individnivå är centrala i ditt uppdrag.

I rollen som specialpedagog bedriver du utvecklingsarbete i samarbete med dina kollegor för att skapa goda lärmiljöer och hitta metoder och arbetssätt som främjar elevernas lärande och möjliggör goda studieresultat. Vidare arbetar du med att stödja och hjälpa enskilda elever i klassrummet eller undervisa elever som behöver stöd i en mindre grupp. Som specialpedagog arbetar du även med att dokumentera, utvärdera och planera verksamheten i samarbete med elevhälsan och berörda arbetslag. Du arbetar i enlighet med målen i läroplanen och andra centrala och lokala styrdokument.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad specialpedagog eller på annat sätt har motsvarande kompetens. Att leda och handleda både på grupp och individnivå, både med kollegor och elever är en viktig förmåga.

Du har förmåga att sätta dig in i olika situationer och kan se orsaker till elevers svårigheter och behov. Genom det kan du hitta konkreta åtgärder för att stötta elevers kunskapsutveckling. Du är välstrukturerad och har förmåga att arbeta med många processer samtidigt.

Du har god förmåga att hantera nya relationer med alla i din omgivning. Relationsskapandet är en framgångsfaktor för dig i ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid 20%
Tidsbegränsad till
2025-06-18
Tillträde
Tillträde: 2024-08-12 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-07-01
Ansök senast
2024-08-04

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C200733 - 2024Ansök

Övrig information

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och gymnasiesärskolan på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och
tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Läs mer om Halmstads kommun som arbetsgivare här:
https://www.halmstad.se/jobbahososs/kommunensomarbetsgivare.10689.html mark=kommunen+som+arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!