• Halmstads webbplatser

Skolkurator till Söndrumsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Söndrumsskolan är en F-9 skola som ligger i västra delen av Halmstad, nära till hav och natur, med cirka 700 elever fördelade på grundskolans alla stadier.
Skolans enheter är fördelade på flera olika mindre hus vilket skapar en känsla av småskalighet och tillhörighet. Hos oss trivs man och har studiero vilket syns i våra resultat. Skolans utemiljö och direkta närhet till naturen möjliggör många olika aktiviteter, både för lärande och rekreation. Vår vision är Med trygghet, kunskap och trivsel lyckas vi tillsammans vilket för oss självklart omfattar såväl elever och personal som vårdnadshavare. Hos oss behöver man aldrig känna sig ensam!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill bli en del av vårt elevhälsoteam. Är du en engagerad och lösningsfokuserad skolkurator som vill vara en del av ett starkt elevhälsoteam och fortsätta bidra med att utveckla vår skola till att bli en skola där alla elever har möjlighet att nå så långt de kan utifrån sina förutsättningar?

Arbetet innebär att finnas och synas mycket ute i verksamheten, möta eleverna i sin skolvardag, arbeta nära såväl enskilda elever som grupper. Du kommer att stödja och samtala med elever som har det svårt med skolarbetet eller med miljön i skolan. Din roll är också att stötta och handleda skolans övriga personal i elevhälsoarbetet med enskilda elever, grupper av elever samt deras vårdnadshavare. Skolkuratorns arbete är också förebyggande, du kommer att ge råd och hjälp för att förbättra skolmiljön och arbeta för att förebygga mobbing. Som skolkurator sköter du kontakten med centrala elevhälsan (resurscentrum), BUP, habiliteringen, socialtjänsten och polis. Under läsåret 24/25 kommer 20% av tjänsten att vara riktad mot Frösakullskolan.

Du kommer att ingå i våra elevhälsoteam tillsammans med skolsköterskor, specialpedagoger, speciallärare och rektorer. Du kommer att arbeta med elevhälsofrågor direkt mot elever och personal samt ansvara för att ge information i skolsociala frågor.

I ditt arbete på skolan ställs du dagligen inför många olika utmaningar och det är därför viktigt att du trivs med att arbeta med komplexa frågor, analysera och bryta ner problem. Du förväntas kunna bidra med psykosocial kompetens på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du måste kunna arbeta självständigt, vara tydlig och lyhörd samt kunna anpassa dig efter elevers, vårdnadshavares och skolans behov.

Vi tror på att arbeta i team och att ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för att våra elever ska få en bra skolgång. Skolans vision är Med trygghet, kunskap och trivsel lyckas vi tillsammans vilket vi dagligen arbetar för att alla elever, all personal och alla som kommer i kontakt med oss ska få uppleva.

Vi kommer att ha intervjuer fortlöpande under ansökningsperioden.
Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Krav samt andra önskemål
Krav: Socionomexamen
Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är engagerad, lösningsfokuserad och ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. Du har en förmåga och vilja att påverka vår skolkultur samt vara med och utveckla skolans elevhälsoarbete.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.
Erfarenhet krävs.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 240801 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2024-06-25
Ansök senast
2024-07-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C199951 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!