• Halmstads webbplatser

Grundskollärare i spanska till Getingeskolan årskurs 6-9

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Getingeskolan ligger i norra delen av Halmstad med naturen som närmsta granne. Det är goda kommunikationer till Getinge både från Halmstad och Falkenberg.

Getingeskolan är en F-9-skola med ett stort upptagningsområde. Till Getinge kommer elever från Haverdals byskola, Kvibilleskolan, Lyngåkraskolan och Steningeskolan. Getingeskolan 7-9 har under senare år genomgått en renovering och vi har, sedan en tid tillbaka, funnit oss tillrätta i vår nygamla skola.

Getingeskolan växer och elevantalet ökar hela tiden. Just nu finns det ca 150 elever i F-3 och nästan alla går på någon av våra två fritidsavdelningar. I 4-6 går det nu 200 elever och under hösten kommer denna siffra att minska något, då eleverna i årskurs fem stannar på respektive f-6-skola. Just nu är vi 320 elever på 7-9 och denna siffra kommer att öka för varje år enligt prognosen.

Vi är således en stor f-9-skolan och vår drivkraft är att i alla lägen göra det som är bäst för eleverna. Getingeskolan, där kunskap, gemenskap och framtidstro möts, är vår vision och att vi växer tillsammans.

För att trivas hos oss behöver du vara en lagspelare, då vi arbetar tillsammans. Du kommer att arbeta med ett glatt och utvecklingsinriktat gäng som utmanar och vill bli utmanade.

Elevernas hälsa och lärande stöttas utav fler än 30 personal på 7-9 (det finns ca 60 personal totalt på vår skola). Vårt glada gäng består av lärare, resurspedagoger, elevkoordinatorer, elev-värd, skolsköterska, skolkurator, speciallärare, specialpedagog, syv och rektor.

Arbetsuppgifter

Vi söker lärare som är behörig i spanska eventuellt i kombination med annat ämne i grundskolans senare del.

Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget och/eller ämneslärarna planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera elevens behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Mentorsuppdraget delar du tillsammans med en kollega. Ni ansvarar tillsammans för en utav våra klasser. Mentorskapet på Getingeskolan innebär att du som mentor ansvarar för att stötta eleverna i deras studier, i deras sociala utveckling och att följa deras närvaro/frånvaro i skolan. Du samverkar och informerar vårdnadshavarna kontinuerligt. Du har utvecklingssamtal med dina mentorselever en gång per termin och vid behov fler möten eller uppföljningsmöten.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i spanska och eventuellt annat ämne i årskurs 7-9.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid 50-80%
Tillträde
Tillträde 6 augusti 2024. Undervisning i 50 % spanska och upptill 30 % i annat ämne beroende på din behörighet och skolans behov. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.
Publicerad
2024-06-18
Ansök senast
2024-07-14

Upplysningar

  • Sandra Tomin
    Rektor
    Telefon: 0721-556863
  • Sveriges Lärare expedition
    Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C198666 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!