Drifttekniker till teknisk fastighetsdrift med energieffektivisering och hållbarhet i fokus

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens offentliga miljöer som gator, torg och parker samt kommunens lokaler. Vi ansvarar även för idrotts- och fritidsverksamheten genom samverkan och stöd till föreningslivet.

Du kommer att ingå i fastighetsdriftsenheten som systematiskt arbetar med förebyggande och akut underhåll av Halmstads kommuns offentliga fastigheter. Arbetet som drifttekniker planeras och bedrivs till stor del självständigt samtidigt som du även ingår i en grupp med ett specialistområde. Din specialistkompetens är viktig för uppdraget, inom enheten utbyter vi alltid erfarenheter och använder varandras olika yrkeskompetenser för att utvecklas.

Vi söker nu flera engagerade och tekniskt kunniga medarbetare med fokus på hållbarhet och energieffektivisering för att stärka vårt team inom fastighetsdrift. Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker hos oss på fastighetsdriftsenheten kommer du att:
Ansvara för drift, underhåll, besiktning av värmesystem - (pellets, gas, värmepumpar), ventilationsanläggningar samt besiktning och skötsel av brandlarm- och sprinkleranläggningar. Genomföra felsökning, reparationsarbeten och hantera akut uppkomna ärenden.
Utveckla vårt förebyggande underhåll, våra fastighetssystem samt arbeta med energioptimering.
Implementera och övervaka energieffektiviseringsåtgärder. Delta i planering, genomförande och dokumentation av projekt.

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Teknisk gymnasieutbildning, yrkeshögskola med inriktning mot fastighetsteknik/driftteknik eller motsvarande som ger bred kompetens inom driftområdet. Erfarenhet av drift och underhåll av fastighetstekniska system. Goda kunskaper i svenska, engelska samt B-körkort (manuell) är ett krav för tjänsten. Arbetet kräver erfarenhet och god IT-kompetens i Microsoft Office.

Önskvärda kvalifikationer är kunskap och/eller erfarenhet av arbete med SRÖ, brandlarm- och sprinkleranläggningar, värmeproduktionsanläggningar, auktorisationsbevis inom el, certifiering inom heta arbeten, fallskydd, panncertifiering samt ECY-certifikat.

Som person är du driven, noggrann i det du gör och kan arbeta enligt verksamhetens rutiner. Du har en god förmåga att planera, strukturera, prioritera bland dina arbetsuppgifter samt utföra dina arbetsuppgifter självständigt. Du är också engagerad, nytänkande samt har en vilja att utveckla verksamheten vidare. Du har en god kommunikationsförmåga och samarbetsvilja, samt att ge god service och bidra för att hitta lösningar är självklart för dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, intresse och driv för fastighetstekniska frågor.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
3
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträdes datum enligt överenskommelse
Publicerad
2024-01-19
Ansök senast
2024-02-18

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C173000 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetsplats.

Varmt välkommen med din ansökan!