Stödpedagog till Daglig Verksamhet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings-
och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Daglig Verksamhet syftar till att arbeta utifrån en tydlig arbetslinje anpassad efter individens behov och möjligheter. Tillsammans med våra medarbetare görs detta genom att bedriva en pedagogisk verksamhet för att öka individens självständighet och delaktighet. Vi stöttar och coachar deltagare som är vuxna personer med funktionsvarianter. Hela spektra av daglig verksamhet finns inom vårt uppdrag.

Vi tror på ett livslångt lärande!

Arbetsuppgifter

Är du en pedagog med stort deltagarfokus, har kompetens inom arbetsanalys, det kreativa området, delar vår uppfattning om att teamarbete, utveckling och möjligheter är vägen för dem vi är till för?

Som stödpedagog är du en kunskapsresurs i arbetslaget. Du arbetar aktivt tillsammans med arbetsgruppen med att upprätta, följa upp genomförandeplaner, social dokumentation och avvikelsehantering där du har ansvaret som ett led i att kvalitetssäkra verksamheten. Du har en handledande roll och bidrar med ett pedagogiskt stöd i vardagen för att utveckla gruppens kompetens där du är en förebild när det gäller pedagogiskt arbete och bemötande samt verkar aktivt för att deltagarna ska ha en meningsfull sysselsättning. Utöver dina pedagogiska ansvar utför du samma arbetsuppgifter som dina kollegor.

Du kommer att ingå i nätverk med övriga pedagoger för stöd, erfarenhetsutbyte och utvecklingsarbete. Som stödpedagog arbetar du i nära samverkan med och på uppdrag av enhetschef.

Kvalifikationer

För tjänsten som stödpedagog krävs relevant eftergymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier. Har du tidigare erfarenhet av arbete som stödpedagog så ses detta som meriterande. Vidare krävs goda datorvana, har du även kunskaper i social dokumentation är det en fördel.

Det är också önskvärt att du har kunskap om samtliga eller någon av följande metoder: LAB (lågaffektivt bemötande), AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation), Tydliggörande pedagogik, Tecken som stöd, IBIC (Individens behov i centrum), MI (Motiverande samtal) och verktyget LifeCare.

Som person söker du aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog. Du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang. Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
5
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid Tillsvidare och/eller visstidsanställning.
Tillträde
Annonsen syftar till rekrytering av flera tjänster där både tillsvidare och visstidsanställning är möjligt. Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-06-30
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
UAN 2022/00272Ansök

Övrig information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!