Skolpsykolog till Halmstads kommunala gymnasieskola

Om arbetsplatsen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Psykisk hälsa är ett prioriterat målområde inom vår förvaltning. Vi arbetar även med barnkonsekvensanalys som modell i vårt dagliga arbete såväl som i planerade förändringsarbeten. Arbetet som skolpsykolog hos oss innebär att vara med att bygga hållbart elevhälsoarbete, skapa nya strukturer och att vara i framkant så vi tillsammans ger förutsättningar för våra elever att nå sina mål.

Tillsammans har vi 3400 elever fördelade inom 14 skolenheter med de flesta nationella gymnasieprogrammen samt flera nationella program inom gymnasiesärskolan. Vi har introduktionsprogram och gymnasiesärskolans individuella program.

Som skolpsykolog hos oss kommer du arbeta för att våra elever ska ges så goda förutsättningar som möjligt till trygghet och måluppfyllelse. I rollen genomför du bedömningar av elever, grupper och organisation för att bidra med kunskap om förutsättningar för lärande och behov av stöd. I förekommande fall göra IF-utredningar. Arbetet kommer även innebära utbildning- och handledningssinsatser för att höja kompetensen i verksamheten. Som skolpsykolog har du en viktig roll i att stötta elevhälsoteamen. Du kommer tillföra psykologisk kompetens som stöd i det pedagogiska arbetet och planeringen av elevhälsoarbetet. Du kommer även ha nära samarbete med skolläkare, skolsköterskor, specialpedagoger, studie- och yrkesvägledare, kuratorer och skolledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av ett liknande arbete. Du bör ha några års erfarenhet av bedömningar och utredningar av barn och ungdomar. Du är van att handleda samt utbilda både enskilda individer och grupper. Vi förutsätter att du självständigt planerar och organiserar ditt arbete i samarbete med skolorna utefter de uppdrag som tilldelas dig. Vi söker dig som har ett stort engagemang för att utveckla verksamheten och elevens bästa. Som person är du trygg och flexibel med en god självinsikt. Du har förmågan att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer. Du är positivt inställd till att dela med dig av dina kunskaper till andra och vill utveckla både dig själv och den organisation du jobbar i. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmsta kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde augusti 2022.
Publicerad
2022-06-03
Ansök senast
2022-06-23

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C20221-00230Ansök

Övrig information

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och gymnasiesärskolan på Utbildnings- och arbetsmaknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.

Varmt välkommen med din ansökan!