Grundskollärare till Bäckagårdsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Bäckagårdsskolan är en årskurs F-5 skola med cirka 280 elever. Skolan ligger i Söndrum och har två fritidshem som är integrerade i skolans verksamhet. Eleverna i årskurs fem har majoriteten av sin undervisning i paviljonger på Söndrumsskolans område. Närheten till hav och natur ger oss möjlighet till kreativ utomhuspedagogik. Den stora skolgården med skog, idrottsplaner, gungor och klätterställningar inbjuder till lek och lärande i många olika former. Vi lägger stort fokus på att det ska vara roliga raster för alla elever, oavsett vilka intresseområden och behov eleverna har.

Bäckagårdsskolan präglas av arbetsglädje, engagemang och samarbete. Vi värderar ett gott bemötande. Vi sätter elevens lärande i fokus och strävar efter samsyn över hela skolan för att skapa bästa förutsättningar för trygghet, studiero och kunskapsutveckling. Bäckagårdsskolan har ett tätt samarbete mellan skola och fritids och samverkar för elevens lärande hela dagen. Skolan präglas av en vilja till utveckling med hjälp av kollegialt samarbete, reflektion och lärande. Som en del i vår kontinuerliga professionsutveckling är vi med i Halmstad högskolas projekt övningsskola, som innebär att skolan kontinuerligt tar emot lärarstudenter.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare till Bäckagårdsskolan med behörighet i svenska, matematik, NO och teknik i årskurs 4-6.

Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Du är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet med goda pedagogiska färdigheter i undervisningen. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven motivera dem att nå goda resultat i skolarbetet.
Du anpassar undervisningen till eleverna och har ett formativt förhållningssätt. Ditt pedagogiska uppdrag kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet och du använder strategier för att främja elevernas motivation, delaktighet och inflytande.
Du har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar ni undervisningen utifrån skolans styrdokument och mål. Arbetet ställer även krav på samverkan med övriga kollegor på skolan. anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Intervjuer kommer preliminärt att hållas vecka 31.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i sv, ma, NO och teknik i årskurs 4-6.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2022-08-08 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-06-20
Ansök senast
2022-07-31

Upplysningar

 • Mikaela Sönnerstedt Olsberg
  Rektor
  Telefon: 072-084 37 23
 • Lärarförbundet
  Till central expedition
  Telefon: 035-13 79 97
 • Lärarnas Riksförbund
  Expedition
  Telefon: 035-13 79 98

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00597Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!