Bygglovingenjör

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Bygg-
och miljöförvaltningen ska genom sitt uppdrag möjliggöra en god livsmiljö för invånare, besökare och näringsidkare i ett växande Halmstad.
Organisationen är i ett starkt utvecklingsskede både gällande service och som en viktig aktör i att bygga en hållbar kommun.
Vår förvaltning ansvarar bland annat för kartförsörjning, bygglov, lantmäteriförrättningar, miljö- och hälsoskyddsfrågor. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Halmstad. Vill du vara med och påverka?

Hos bygg- & miljöförvaltningen får du flexibla arbetstider med en del arbete förlagd på distans om du vill det, arbeta helt digitalt genom hela processen, upp till 5 extra dagar semester per år (semesterväxling) samt bli en del av ett gott gäng med högt i tak och låg prestige som jobbar för varandra i ett av samhällbyggnadsprocessen absolut viktigaste yrken. Vi erbjuder en arbetsplats med många spännande uppdrag och söker kreativa bygglovingenjörer med ett brinnande intresse för husbyggnad.

Arbetsuppgifter

Bygglovingenjörens huvudsakliga arbetsuppgift är handläggning av bygglov och tillsynsärenden enligt plan- och bygglagen samt plan- och byggförordningen. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att hålla tekniska samråd, genomföra arbetsplatsbesök och utfärdande av start- och slutbesked. Även andra tekniska frågor såsom handläggning av OVK-ärenden förekommer. Hos oss får du möjlighet till varierade arbetsuppgifter där du blandar kontorsarbete med besök ute på byggarbetsplatser. Rådgivning och service är naturliga och viktiga inslag då många kontakter med olika delar av samhället ingår.

De flesta beslut fattar du på delegation, men i uppdraget förekommer det även att skriva fram förslag till beslut till byggnadsnämnden. Arbetet bygger på ett nära samarbete med de andra ingenjörerna och handläggarna på enheten, våra kunder och andra delar av den kommunala verksamheten. Beroende på din bakgrund kan arbetsuppgifterna komma att anpassas då vi givetvis vill få ut så mycket som möjligt av varandra i våra dagliga roller.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är högskoleutbildad byggnadsingenjör eller har en utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper inom bygglagstiftning, framförallt plan- och bygglagen med dess föreskrifter och byggregler. Det är meriterande om du har flerårig erfarenhet från tidigare arbete med kommunal bygglovshandläggning eller byggnadsinspektion. Lika meriterande ser vi på erfarenheter från näringslivet, som till exempel byggprojektledare eller kontrollansvarig.

Vi sätter ett mycket stort värde på att du har ett positivt och serviceinriktat arbetssätt. För att trivas i rollen tror vi att du är trygg i dig själv, pedagogisk och mycket tydlig i din kommunikation. Du är lyhörd för gemensamma ställningstaganden, du har inga problem med att ta egna initiativ och du fattar väl underbyggda beslut.
Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift. Andra språk är meriterande. Vi arbetar med ByggR som ärendehanteringssystem. Körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast.
Publicerad
2022-07-06
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BN 2022/00025Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!