Rektor till Österängs förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Österängs förskola är en mångkulturell förskola med en stor utegård med mycket utrymme för lek. Förskolan har sex avdelningar. Våra 1–4 årsavdelningar heter Lönnen, Linden och Tallen och våra 3–6 årsavdelningar heter Björken, Eken och Boken. Österängs förskola har ett medvetet arbete kring miljön och barnens hälsa.

Arbetsuppgifter

Österängs förskola söker nu en rektor. Vi söker dig som brinner för barns språkutveckling och som har hjärta för alla barns rätt till likvärdig utbildning. Vi söker dig som är ödmjuk, har mod, förmåga att leda dig själv, nytänkande samt ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbarhetstänk. Välkommen med din ansökan!

Som rektor har du personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar och arbetar för att den dagliga driften av verksamheten ska fungera effektivt. Du kommer organisera för att arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet sker med förankring i verksamhetens behov och att dina medarbetare är involverade och engagerade i det arbetet. I uppdraget förväntas du också leda och delta i verksamhetsövergripande utvecklingsfrågor inom ramen för enhetens lokala utvecklingsplan. Du kan komma att leda pedagogiska forum men också leda, delta eller samarbeta med andra grupper i verksamheten så som barnhälsoteam eller utvecklingsgrupper. Tillsammans med dina medarbetare kommer du analysera gårdagens arbete för att ta lärdom om vad som kan behöva göras annorlunda i framtiden för att utveckla verksamheten. Du kommer arbeta med att försöka förstå hur omvärlden förändras och vad du och verksamheten behöver arbeta med redan nu, för att klara möta de utmaningar som kommer runt hörnet. I uppdraget ingår administrativa uppgifter som följer med personal, ekonomi och arbetsmiljöansvaret vilket exempelvis kan handla om schemaläggning, riskanalyser, bemanning och frånvaroanalyser eller andra uppdrag. Som rektor är du en del av vår stora utvecklingsorganisation och förväntas bidra på förvaltningsövergripande nivå.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har någon form av lärarlegitimation eller annan motsvarande utbildning och erfarenhet som uppfyller kraven för pedagogisk insikt. Du har erfarenhet av arbete som lärare för de yngre åren, förskollärare, fritidslärare eller specialpedagog. Vi förväntar oss att du har en digital kompetens och en god svenska i både tal och skrift. Utbildningsmässigt ser vi det som meriterande med någon/några av följande utbildningar:

• Rektorsutbildning
• Framtidens skolledare
• Morgondagens ledare
• Utvecklande ledarskap
• Eller annan förberedande skolledarutbildning.

Det är ett extra plus om du har tidigare erfarenhet som skolledare eller har lett andra i pedagogiska utvecklingsprocesser.

Som person är du tydlig med riktningen för dina medarbetare och har förmågan att bygga kapacitet hos andra att leda sig själva och sin omgivning. Du är lyhörd för andras behov och har ett prestigelöst och stödjande förhållningssätt. Du är en skicklig organisatör som har lätt för att hålla ordning och reda samt planera din verksamhet. Att vara rektor är ett givande, komplext och utmanande uppdrag och därför söker vi dig som ser möjligheter där andra ser hinder samt kan stå stadigt när det blåser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-07-07
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00555Ansök

Övrig information

Vid frågor om tjänsten ber vi att du hör av dig till Darinka under v. 32 på grund av semester.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!