Enhetschef till Barn- & Ungdomsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på Barn- och Ungdomsförvaltningen ansvarar du för administration och marknadsföring av Kulturskolan och har personalansvar för tre medarbetare, vilka är en administratör, en institutionstekniker och en kulturkonsulent. Eftersom detta är en helt ny tjänst förväntas du tillsammans med rektor och personal vara med och forma tjänsten över tid. Detta för att kunna vara i samklang med verksamhetens behov, i nutid såväl som framtid.

Kulturskolan är en pedagogisk och konstnärlig institution där vi gör konst tillsammans med barn och ungdomar. På Kulturhuset Najaden har vi kurser i musik, dans, teater, drama, bild & form och skrivande. Vi har även undervisning i rytmik och musikproduktion, och vi genomför varje år ett antal kommunala och regionala projekt i samverkan med konstnärliga och kulturella aktörer. För att trivas hos oss bör du vara intresserad av konstnärlig verksamhet, pedagogik och människor.

Kvalifikationer

Vi ser att du har relevant högskoleexamen inom administration eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är även önskvärt med ledarskapsutbildning. Du ska ha minst tre års erfarenhet av ledande eller annan utvecklande befattning med personalansvar. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av arbete inom kulturskola och/eller skola. Vi ser att du har en god svenska i både tal och skrift samt god kunskap i och intresse av Office, Excel, skoladministrativa system samt Heroma eller liknande system. Givetvis tycker du att elevernas och Kulturskolans konstnärliga, pedagogiska och kulturella uppdrag är spännande och oerhört viktigt.

Du har kännedom om och förståelse för estetiska läroprocesser och vet att en kulturskolas nav är dess pedagogiska och konstnärliga verksamhet.

I din tjänst förväntas du leda alla de förekommande administrativa processerna i verksamheten rörande HR, ekonomi och arbetsrätt med mera. Detta gör du i nära samarbete med rektor som har ett övergripande ledningsansvar för verksamheten och dess utveckling.

Du är en driven och ansvarstagande person. Du är tydlig med riktning och tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap genom att bygga kapacitet hos dina medarbetare för att de ska lyckas inom ramen för sina uppdrag. Du trivs med att arbeta i team och är lyhörd gentemot din omgivning. Du trivs i mötet med andra och har lätt för att skapa förtroendefulla och fungerande partnerskap inom och utanför din verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2022-07-25
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C90657 - 2022Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!