Timanställda Bibliotekarier

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens
verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice.

Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Till Biblioteken i Halmstad söker vi nu två stycken timanställda bibliotekarier som kan hjälpa till att stötta upp vid sjukfrånvaro. Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete där du tillsammans med andra kunniga kollegor bidrar till en upplevelsebaserad verksamhet.

Vi ser biblioteket som det självklara navet i lokalsamhället för medborgarna där vi samtidigt strävar efter att fortsätta utveckla samverkan med civilsamhället, näringslivet och andra lokala aktörer. I ditt arbete är samarbete viktigt, men även förmågan att själv kunna driva och utföra arbetsuppgifter.

Du trivs i mötet med andra och har lätt för att skapa fungerande samarbeten inom och utom biblioteksverksamheten.

Du förväntas vara delaktig och känna ansvar för verksamheten både på din enhet och för avdelningen som helhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap det är meriterande men inget krav av att ha arbetat som bibliotekarie.

Du är idérik, har ett starkt engagemang och stor initiativförmåga. Du har även god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

I bemanning av informationspunkterna är du serviceorienterad och du trivs i rollen som förmedlare i mötet med bibliotekens användare. Du har ett starkt litteratur- och kulturintresse, vilket ger dig god kunskap om samtidens litteratur- och kulturvärld.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad Timanställd
Tidsbegränsad till
2023-01-31
Tillträde
Tillträde snarast tom 31/1-23
Publicerad
2022-07-13
Ansök senast
2022-08-17

Upplysningar

 • Finn Axelsson
  Enhetschef Medier & IT
 • Kanja Eliasson
  DIK
 • Sara Malm
  Vision
  E-post: Sara Malm
 • Ulf Johansson
  Kommunal
  E-post: Ulf Johansson

Ansökan

Referensnummer
KN2022/00103Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!