Supporttekniker

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Servicekontoret
bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning.
Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang.

IT-service är en del av Servicekontoret och arbetar med kommunens IT verksamhet. Vi är därigenom en möjliggörare för verksamheternas digitala utveckling och en förutsättning för att verksamheterna ska kunna bedrivas på ett effektivt sätt. Alla medarbetare i kommunen använder IT-service tjänster, och indirekt alla invånare i kommunen. Vi samordnar, utvecklar, utbildar, förvaltar och automatiserar kommunen med hjälp av de möjligheter IT och digitalisering skapar. Vi jobbar aktivt och verksamhetsnära våra kunder samt driver en effektiv IT-verksamhet med hög servicenivå och kompetens.
Vi har internationellt etablerade processer för effektiv och kvalitetssäkrad IT, med en stabil och säker IT-miljö. Vi drar nytta av och bidrar i nationella och regionala projekt. IT-lösningar finns numera överallt i kommunens verksamheter, exempelvis hanterar man ca 35000 digitala verktyg, ca 40000 användarkonton och hundratals IT-system.
På IT-service arbetar vi inom tre områden vilka är: Användarstöd och digitalisering, Klient och applikation samt IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vår IT-verksamhet utvecklas snabbt och nu söker vi nya stjärnor till vår servicedesk. Har du ett brinnande intresse för IT och drivs av att hjälpa andra i en serviceroll? Vill du vara med att stötta ett smartare Halmstad? Har du erfarenhet av användarstöd och support ? Gillar du både människor och teknik? Stämmer det här in på dig så är du varmt välkommen att söka tjänst hos oss!

Vi arbetar i en av Halmstads största IT-miljöer med moderna verktyg och ofta den senaste tekniken inom IT för att stödja verksamheterna i Halmstads kommun. Vi har nyrenoverade lokaler och arbetar i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö vilket ger dig möjligheten att arbeta mer kreativt och effektivt.

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer, tillsammans med dina kollegor, att vara att göra våra kunder 100 % nöjda varje dag och ha roligt under tiden.

Arbetsuppgifter
- användarstöd och support på distans med stöd av telefon, chatt eller via Teams och/eller på plats hos användare
- användarstöd och support i IT-service kundmottagning
- användarstöd och support kring mjukvara, telefoner, datorer, skrivare och annan IT-utrustning.
- hantera beställningar av IT-utrustning och leverera till användare.
- delta i och driva större eller mindre utvecklingsinitiativ som utvecklar servicedesk, IT-service och kommunen i stort.

Kvalifikationer

Vi letar efter dig som i första hand vill ge service till våra användare, IT-service kunder. Du har ett genuint intresse för teknik, en vilja att utvecklas samt ett driv att hjälpa andra och du är bra på att lösa IT-relaterade utmaningar. Du behöver supporterfarenhet av mjukvara, datorer, Ipads och mobiltelefoni. Erfarenheten har du fått antingen i yrkeslivet eller genom att vara omgivningens förste IT-fixare.

Du är en person som är lyhörd inför användarens behov och ställer höga krav på dig själv att leverera i tid med bra kvalitet. Du gillar människor och bygger gärna nya relationer. Som person har du förmågan att ta initiativ och att arbeta självständigt. Du lär dig nya saker snabbt och det du inte vet tar du reda på. Din nyvunna kunskap förmedlar du på ett effektivt sätt till kollegor och användare.

Du har tidigare erfarenhet från serviceyrke och det är meriterande om du har teknisk utbildning, gärna på nivån YH eller högskola/universitet.

Det är viktigt att du kan kommunicera tydligt på svenska i både tal och skrift då mycket kommunikation sker via telefon och e-post, där du på ett enkelt och pedagogiskt sätt ska förmedla lösningar och instruktioner till användare.

Eftersom du har hela kommunen som arbetsplats är B-körkort för manuell växellåda ett krav.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2022-07-20
Ansök senast
2022-09-01

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
SE 2022/00109Ansök

Övrig information

Urval sker löpande. För anställning ska du genomföra ett tekniskt test med godkänt resultat. Tester sker i samband med slutfasen av rekryteringen.

Tjänsten är säkerhetsklassad och en godkänd säkerhetsklassning är en förutsättning för anställning tillsammans med utdrag ur belastningsregister då visst arbete kan komma att utföras i förskola och skola.

Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://tinyurl.se/4Nz

Vi
är en hybrid arbetsplats och det finns möjlighet att delvis arbeta på distans.

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.