Biträdande rektor Söndrumsskolan åk 6-9

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Vår målbild är; vi utbildar världsmedborgare - Alla barn och elever får de utmaningar och stöd de behöver för att kunna utvecklas så långt som möjligt, vi har en idé om lärande - Vi lär tillsammans i inkluderande, meningsskapande, kreativa, utmanande och undersökande miljöer, vi har en idé om verksamhetsutveckling - I våra förskolor och skolor undersökare medarbetarna effekterna av undervisningen och utvecklar verksamheten i ett kollegialt lärande.

Söndrumsskolan är en 6-9 skola som ligger i Söndrum. Skolan ligger vackert belägen med närhet till en populär vandringsled, Prins Bertils stig samt till havet och skogen. Skolan har en härlig skolgård med både öppna gräsytor och buskage som ger utrymme till många olika lekar.

Arbetsuppgifter

I rollen som biträdande rektor kommer du organisera för att arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet sker med förankring i verksamhetens behov och att dina medarbetare är involverade och engagerade i det arbetet. I uppdraget förväntas du också leda och delta i verksamhetsövergripande utvecklingsfrågor inom ramen för enhetens lokala utvecklingsplan.

Du kan komma att leda pedagogiska forum men också leda, delta eller samarbeta med andra grupper i verksamheten så som barnhälsoteam eller utvecklingsgrupper. Tillsammans med dina medarbetare kommer du analysera gårdagens arbete för att ta lärdom om vad som kan behöva göras annorlunda i framtiden för att utveckla verksamheten.

Du kommer arbeta med att försöka förstå hur omvärlden förändras och vad du och verksamheten behöver arbeta med redan nu, för att klara möta de utmaningar som kommer runt hörnet. I uppdraget ingår administrativa uppgifter som följer med personal, ekonomi och arbetsmiljöansvaret vilket exempelvis kan handla om schemaläggning, riskanalyser, bemanning och frånvaroanalyser eller andra uppdrag. Som biträdande rektor är du en del av vår stora utvecklingsorganisation och förväntas bidra på förvaltningsövergripande nivå samt i ditt rektorsteam.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har någon form av lärarlegitimation eller annan motsvarande utbildning och erfarenhet som uppfyller kraven för pedagogisk insikt. Du har erfarenhet av arbete som lärare, specialpedagog/speciallärare eller annan likvärdig utbildning. Det är ett extra plus om du har tidigare erfarenhet som biträdande rektor Vi förväntar oss att du har en digital kompetens. Vidare har du en god svenska i både tal och skrift.

Utbildningsmässigt är det meriterande med någon/några av följande utbildningar:
• Rektorsutbildning
• Framtidens skolledare
• Morgondagens ledare
• Utvecklande ledarskap

Du är en prestigelös och relationell ledare som har förmåga att skapa bärkraftiga relationer till elever, medarbetare och vårdnadshavare. Du är lyhörd inför andras behov och kan stödja dem utifrån deras förutsättningar. Du skapar förutsättningar för din personal att lyckas och är tydlig med vad du förväntar dig av dem och vad de kan förvänta sig av dig. Du är en skicklig organisatör som har lätt för att hålla ordning och reda samt planera din verksamhet. Att vara biträdande rektor är ett givande, komplext och utmanande uppdrag och därför söker vi dig som ser möjligheter där andra ser hinder samt kan stå stadigt när det blåser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har mod, förmåga att leda dig själv, nytänkande samt ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbarhetstänk. Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-06-16
Ansök senast
2022-07-06

Upplysningar

 • Gisela Berg Rudolfsson
  Rektor
  Telefon: 0702-006118
  E-post: Gisela Berg Rudolfsson
 • Camilla Lithander
  Sveriges Skolledarförbund
  Telefon: 0766-965658
 • Lärarförbundet
  Till central expedition
  Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00588Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!