Förskollärare till Österängs förskola

Om arbetsplatsen

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Arbetsuppgifter

Vi söker nu förskollärare till Österängs förskola.
På Österängs förskola har vi utarbetat en gemensam plattform.
• På Österängs förskola är varje barn och varje vårdnadshavare viktig. Vi bygger förtroendefulla relationer med barn och familjer där barnets utveckling och lärande är i fokus.
• På Österängs förskola erbjuder vi en rolig, trygg och lärorik undervisning. Vi är engagerade och nyfikna pedagoger som tillsammans med barnen upptäcker och utforskar omvärlden.
• Varje barn är unikt och har rätt till lek och lärande på många olika sätt, både på egen hand och tillsammans med andra barn i gruppen.

Som förskollärare har du ansvar och leder arbetet med planering av undervisning, utvärdering, uppföljning och utveckling tillsammans med hela arbetslaget och i samarbete med hela förskolan. Du har ett särskilt ansvar för att göra barn och vårdnadshavare delaktiga i processen. Förutom undervisning, ingår arbetslagsplanering och enskild planering. Särskild tid för systematiskt kvalitetsarbete finns avsatt varje månad. Du finns med i flera sammanhang där du förväntas bidra och driva förskolans utveckling. I yrkesrollen som förskollärare får du och ditt arbetslag kontinuerligt stöd av specialpedagog.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- har förskollärarlegitimation/förskollärarexamen
- tillsammans med oss vill leda och utveckla vår förskola
- bemöter dina medmänniskor med ett interkulturellt förhållningssätt och ser allas olika kompetenser och förmågor
- ser en utmaning i att skapa och utveckla lärmiljöer som stimulerar och utmanar barnen
- har undervisningen i fokus och vill arbeta med pedagogisk dokumentation där barnens delaktighet finns som en naturlig del för utveckling och lärande
- är ansvarfull, engagerad och har stor förmåga att se lösningar.
- har god kännedom om förskolans styrdokument och vill vara med och driva, utveckla och arbeta med att kvalitetssäkra verksamheten tillsammans med övriga i arbetslaget.
- tycker att det är en utmaning att realisera läroplanens samtliga mål där normer och värden, omsorg, lärande och utveckling samt barns inflytande bildar en helhet.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2022-06-10
Ansök senast
2022-06-30

Upplysningar

  • Lärarförbundet
    Till central expedition
    Telefon: 035-13 79 97
  • Pia Hallin
    Rektor
    Telefon: 072-530 20 71

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00575Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!