Pedagogista/förskollärare till Engelbrekts och Lineheds förskolor

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Lineheds förskola öppnade i november 2019 och har 12 hemvister med åldershomogena grupper. Engelbrekts förskola öppnade i mars 2020 och har sex hemvister med åldershomogena grupper samt en sjunde hemvist med verksamhet på obekväm arbetstid.

Vill du tillsammans med oss skapa en möjligheternas förskola som är barnens arena? Där visionen är att skapa en demokratisk mötesplats för barn. Förskolorna arbetar utifrån Reggio Emilia filosofin där demokratiuppdraget är i fokus tillsammans med projekterande arbetssätt, estetiska lärprocesser och den tredje pedagogen. Vi vill skapa världens bästa förskola för våra barn där de får möjlighet till en utbildning och undervisning som skapar avtryck i deras liv!

Arbetsuppgifter

Du som söker vet att förskollärare är ett av världens bästa yrken och du förundras över barns nyfikenhet och kreativitet. Du känner ett stort engagemang gällande ditt arbete och drivs av att vilja bidra till en ökad kvalitet i utbildningen och undervisningen genom att väcka tankar och frågor till pedagogerna om det pedagogiska arbete som pågår tillsammans med barnen.
Du har förmågan att kunna se på utbildningen och undervisningen med andra ögon än de traditionella och ställa frågor för att ytterligare utveckla arbetet. Du ska kunna utmana pedagogerna i deras tankar om arbetet kring barnen och koppla detta till givna föreställningar och synsätt som finns om barn.

Som pedagogista kommer du arbeta övergripande med pedagogisk utveckling, handledning och utbildning på Engelbrekts och Lineheds förskola.

Du kommer ha ett nära samarbete med rektorer och biträdande rektor där vi tillsammans kommer bolla tankar och idéer för att hela tiden arbeta för en ökad kvalitet i förskolan. Du kommer handleda, hålla i fortbildning och kompetensutveckling för pedagogerna kring barnsyn, kunskapssyn, pedagogisk miljö, projekterande arbetssätt och pedagogisk dokumentation. En av de viktigaste frågorna handlar om att ha fokus på det demokratiska uppdraget, det vill säga att barnen hela tiden befinner sig i en demokrati och att lyfta fram barnens intresse, frågor och nyfikenhet och koppla samman det med pedagogernas uppdrag enligt styrdokumenten.

På Linehed och Engelbrekt finner du en genomtänkt utvecklingsorganisation som jackar i arbetsorganisationen. Vi prioriterar våra utvecklingsorganisationer för att skapa förutsättningar för alla våra förskollärare att utföra sitt uppdrag. Du har stora möjligheter till att växa och ta ansvar på våra förskolor.

Vi har en specialpedagog på Engelbrekts förskola på 40% och en specialpedagog på Linehed på 100%. Båda arbetar med vårt barnhälsoarbete där fokus är tydliggörande pedagogik. På Engelbrekt har vi även förmånen att ha en torgetpedagog och två personer som arbetar som pool i huset. På Linehed finns en ateljerista som kommer arbeta på båda förskolorna.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen med legitimation.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla våra förskolor och våra pedagoger för att skapa en hög kvalitet på undervisningen varje dag med barnen i fokus! Du måste vara väl förtrogen med Reggio Emilia filosofin och måste ha arbetat med detta under flertalet år. Erfarenhet av handledning av kollegor och utbildning till handledare, processledare, lärledare eller allra helst pedagogista är ett måste för denna tjänsten.

Både Linehed och Engelbrekts förskola är även övningsförskola till Halmstad högskola och det är meriterande om du har en handledarutbildning. Om du inte har det förväntas du att gå den under nästkommande termin för att vi ska hålla en hög kvalitet för våra studenter som kommer på VFU.

Förutom detta vill vi att du är en förskollärare som vill ta förskolan till framtiden genom att våga tänka utanför boxen gällande organisation och ledarskap samt är en mycket god medledare som kan axla förskolläraruppdraget fullt ut. Tillsammans vill du med dina kollegor och ledning skapa en tydlig och hållbar organisation som ger effekter på kvaliteten i undervisningen. Du har utbildat dig för att lära tillsammans med de yngsta barnen i utbildningsväsendet, barnen i förskolan. Utifrån det ser du till varje barns lärprocess och ser det som en självklarhet att sätta barnen i fokus.

Vi tänker att du som person är uppmärksam och nyfiken i mötet med barn och mån om en god samverkan och kommunikation med föräldrar och kollegor.

Vill DU ta nästa kliv i din karriär och få möjligheten och ansvaret för att driva de pedagogiska frågorna och att kritiskt granska den pedagogiska verksamheten utifrån uppdraget i läroplanen, aktuell forskning och beprövad erfarenhet? Då hoppas vi att just DU söker denna tjänsten!

Kom med i vårt gäng på Linehed och Engelbrekts förskola!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2022-07-08
Ansök senast
2022-08-31

Upplysningar

 • Caroline Wiking
  Rektor
  Telefon: 0766-956409
 • Ylva Johansson
  Rektor
  Telefon: 070-630 19 25
 • Jennifer Alamer
  Lärarförbundet
  Telefon: 073-3015046

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00645Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!