Resurspedagog till Åledsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Åled är i en expansiv fas med många nya hus- och lägenhetsbygge på Himmelkulla, precis bredvid skolan, ca tio minuters bilväg från Halmstad. Åledsskolan har elever från 613 år, F-klass till åk 6. Fritidsverksamhetens fyra avdelningar är integrerade i skolan. Åledsskolan är en liten trivsam skola där verksamheten inspireras av att vi har naturen in på knutarna och det ger oss rika möjligheter till friluftsliv. Åledsskolan har ett kvalitativt EHT team som har många spännande projekt igång, de jobbar sammansvetsat så att det gagnar alla elever. Skolan har blivit utnämnd till Halmstad Kommuns bästa arbetsplats för ett par år sedan. Kollegiet är ett gäng som ställer upp för varandra i och det skapar en unik vikänsla på arbetsplatsen.

Varmt välkommen att bli en i vårt gäng!

Arbetsuppgifter

Vi söker en resurspedagog som är skicklig på att anpassa undervisningen efter den enskilda elevens behov. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilda behov.

För att lyckas i tjänsten krävs det att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har en hög ansvarsnivå och brinner för att arbeta med elever med särskilda behov. Vi förväntar oss att du är en person som vågar prova nya arbetsformer och alternativa lärmiljöer både inne och ute samt är van vid att ta ansvar för grupper. Arbetsuppgifterna kommer att variera mycket och bland annat innefatta att vara resurs i klass, hålla i egna lektioner, vara elevassistent åt enskild elev och arbete på fritids.

Vi söker dig som har elevens bästa för ögonen och har lätt för att knyta kontakter med barn och ungdomar. Du har ett lågaffektivt bemötande samt är rak och tydlig i din kommunikation. Du har även en fast förankring i skolans värdegrund.

Kvalifikationer

Pedagogisk högskoleutbildning på minst 2 år med inriktning barn/ungdomar eller annan pedagogisk högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för uppdraget. Dokumenterad erfarenhet av arbete med elever inom autimsspektrat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid 75-100%
Tillträde
Tillträde 2022-08-08 eller enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att inledas med en provanställning.
Publicerad
2022-06-17
Ansök senast
2022-07-15

Upplysningar

 • Annika Palm
  Rektor
  Telefon: 070-8907162
 • Pernilla Engdahl
  Lärarförbundet
 • Anneli Capocci Nielsen
  Lärarförbundet
 • Eva-Lena Jacobsson
  Kommunal
  E-post: Eva-Lena Jacobsson

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00592Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!