Landskapsstrateg

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Teknik-
och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet.

I tjänsten som landskapsstrateg får du möjligheten att utveckla Halmstads grönområden, parker, stränder, lekplatser, aktivitetsytor och motionsspår m.m. Organisatoriskt hör du till enheten för Landskap och fritid inom Infrastruktur- och lokalförsörjningsavdelningen som utgör en strategisk beställarfunktion inom teknik- och fastighetsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla parker och grönområden i Halmstads kommun? Är du en kreativ person som ser till att helheten och detaljerna blir till konkret handling?

Som landskapsstrateg har du en central roll för utvecklingen och gestaltningen av kommunens offentliga miljöer. Det innebär bl.a. att vara en nyckelkompetens inom landskapsområdet när det gäller planering av staden med fokus på framåtsyftande och strategisk planering.

Du kommer att vara förvaltningens representant för landskapsfrågorna i tidiga skeden i bl.a. översiktsplaner, förstudier och detaljplaner. Du svarar tillsammans med berörda för att det blir en god planering och utveckling av de gröna strukturerna i Halmstad på kort och lång sikt.

I detta kommer landskapsstrategen att ansvara för och/eller medverka i framtagandet av strategi- och styrdokument, planer, utredningar och inriktningsdokument. Arbetet innebär att ha en översiktlig planering för att säkerställa att dessa delar är på plats och på så sätt möjliggöra en tydlig målsättning inom landskapsområdet och kunna ligga steget före.

Du agerar beställare vid större projekt och utbyggnad av befintliga och nya park- och grönområden, samt arbetar med långsiktig verksamhetsplanering kopplat till landskapsområdet.

Tjänsten innebär nära samarbete med förvaltningens stadsträdgårdsmästare och övriga kompetenser såväl som övriga berörda förvaltningar och andra aktörer i samhällsbyggnadsprocessen.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som landskapsstrateg ser vi att du är utbildad landskapsarkitekt med minst fem års erfarenhet inom yrket. Du har även gedigen erfarenhet av att arbeta med tidiga skeden i samhällsbyggnadsprocessen utifrån ett helhets- och gestaltningsperspektiv. Har du dessutom erfarenhet av eller har en inblick i vad det innebär att arbeta i en offentlig verksamhet är detta meriterande. Då tjänsten innebär en del resor inom kommunen krävs även att du har B-körkort.

Arbetet innebär en hög grad av självständighet vilket kräver att du är en strukturerad person med god förmåga att planera på kort och lång sikt samt kan följa upp verksamheten inom givna ramar. Det är viktigt att du är god relationsskapare som kommer väl överens med personer på olika nivåer då arbetet innebär många kontakter inom och utanför organisationen. Det ställer också krav på att du kan uttrycka dig väl på svenska, i såväl tal som skrift.

Du är en analytisk och initiativrik person som är snabb på att hitta lösningar och visar förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. Vi tror att du är en drivande och positiv person som bidrar med god stämning och laganda.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Publicerad
2022-07-21
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

 • Lina Grahn
  Rekryterare
  Telefon: 072-083 38 76
  E-post: Lina Grahn
 • Anna Björk
  Sveriges Ingenjörer
  E-post: Anna Björk

Ansökan

Referensnummer
C96848 - 2022Ansök

Övrig information

I denna process tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering med telefonintervju, urvalsintervju med tester och intervju med rekryterande chef.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!