Vård- och omsorgslärare till Kommunvux

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings-
och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Vi behöver utbilda fler så att vi alla kan få den vård-och omsorg vi behöver! Nu söker vi en vård- och omsorgslärare till Kommunvux, är du den vi söker?

Som lärare på Kommunvux kommer du att arbeta i enlighet med målen i läroplanen och andra centrala och lokala styrdokument, samt ansvara för undervisning, bedömning och betygssättning. Undervisningen hos oss bedrivs i form av skolförlagd undervisning men även som lärlingsutbildning och flexstudier. Som lärare hos oss kommer du ingå i ett arbetslag med vård och omsorgslärare. Tillsammans med berörda lärare utvecklar du programmet i nära samarbete med verksamheterna inom vård och omsorg i kommunal, regional och privat regi för att ge eleverna bästa möjliga utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en yrkeslärarexamen inriktning mot vård- och omsorg, 90 hp samt yrkeslärarlegitimation. Har du bred erfarenhet inom vård- och omsorg, gärna sjuksköterskebakgrund samt erfarenhet av validering och lärlingsutbildning är detta meriterande.

Vidare är du en engagerad person som kan se elevernas potential och utvecklingsmöjligheter. Du är kreativ, lyhörd och strukturerad med en god förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Vi förväntar oss att du i din arbetsroll tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter samt uppnår kvalité och resultat. Lösningsfokuserad livssyn och god samarbetsförmåga är viktiga egenskaper för att kunna bedriva ett framgångsrikt arbete tillsammans med kollegor och elever. En viktig del av arbetet är att möta varje enskild elev ute arbetslivet och att då kunna anpassa arbetssätt och bemötande.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Vi tror på samarbete och kollegialt lärande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-06-23
Ansök senast
2022-07-31

Upplysningar

 • Karin Christiansen
  Biträdande rektor
 • Ulf Bergström
  Rektor
 • Mathias Sandberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-152 89 90
 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-573 24 75
  E-post: Emanuel Rosenbring

Ansökan

Referensnummer
UAN 2022/00256Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga examensbevis samt yrkeslärarlegitimation, detta för att underlätta rekryteringsprocessen.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Tjänsten tillsätts under förutsättningar att vederbörliga beslut tas i organisationen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!