Ekonomichef

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen
ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ekonomichef, då vår nuvarande går vidare till andra utmaningar. Som ekonomichef arbetar du med ekonomisk planering, redovisning, uppföljning och analyser på både förvaltnings- och verksamhetsnivå. Förvaltningen har flera spännande utmaningar där du som ekonomichef kommer vara med i förvaltningens utvecklingsarbete gällande ekonomiprocesser och stödet till verksamhetens chefer. För att trivas i arbetet är du är en driven och analytisk person med en förmåga att på ett pedagogiskt sätt beskriva komplexa samband. Du har en förmåga till helhetssyn och du värdesätter ett gott samarbete och god service.

I uppdraget ingår även att leda och ansvara för en administrativ enhet som utöver ekonomifunktion ansvarar för diverse administration. Som ekonomichef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp. I din roll i ledningsgruppen tar du aktiv del i ledning och utveckling av förvaltningen. Du tar fram nyckeltalsuppföljningar och utredningar av ekonomisk art samt ansvarar för administrativa avtal och processer. I uppdraget är säkerställandet av en god arbetsmiljö och goda relationer med medarbetare samt arbetstagarorganisationer en självklarhet. Du verkar för en god ekonomistyrning och att lagar och avtal inom verksamhetsområdet följs.

Vi söker en fokuserad ledare med förmåga att tillsammans med våra kompetenta medarbetare utvecklar vårt ekonomiarbete ytterligare. Du gillar att samarbeta och är bra på att engagera medarbetare i att arbeta mot gemensamma mål- och prioriteringar. Du arbetar både operativt och strategiskt samt ser de större perspektiven.

Kvalifikationer

Du arbetar idag som ekonomichef, controller eller kvalificerad ekonom. För att klara arbetet på ett bra sätt, krävs ekonomiutbildning på högskolenivå, med praktisk erfarenhet av kvalificerad redovisning. Har du arbetat som ledare eller chef är det meriterande. Vi förespråkar ett tillitsbaserat ledarskap.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-08-05
Ansök senast
2022-08-25

Upplysningar

 • Hans-Jörgen Wahlhed
  Socialchef
  Telefon: 035-13 82 89
 • Anna Cedergren
  Hr-Specialist
  E-post: Anna Cedergren
 • Ulla Kazemi
  Vision
  E-post: Ulla Kazemi

Ansökan

Referensnummer
C93663 - 2022Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.