Avdelningschef Teknik- och fastighetsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Teknik-
och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad och kommun att bo och vistas i. Vi har en central roll i samhällsbyggnadsprocessen och utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet idrotts-, fritids- och friluftsverksamhet genom olika typer av anläggningar och samverkan och stöd till föreningslivet. På Projektavdelningen arbetar du tillsammans med 23 projektledare och ingenjörer.

Arbetsuppgifter

Är du en strategisk, drivande och tydlig ledare med ett starkt intresse och engagemang för bygg-, infrastruktur- och fastighetsområdet? Teknik- och fastighetsförvaltningen söker nu en avdelningschef till projektavdelningen och tycker du att beskrivningen stämmer in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan!
I uppdraget som avdelningschef leder du verksamheten genom 2 enhetschefer som har det operativa ansvaret för sina enheter inom projektavdelningen. I din roll arbetar du för att ge enhetscheferna rätt förutsättningar i det dagliga arbetet och för att de ska kunna utföra ett arbete med hög kvalitet. Uppdraget innebär samarbete och samverkan med olika aktörer så väl internt som externt såsom andra avdelningar, förvaltningar, bolag och myndigheter. Du leder utvecklingen tillsammans med interna och externa intressenter. Som avdelningschef har du både ett förvaltnings- och koncernperspektiv i ditt uppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:
• Planera, leda och utveckla verksamheten utifrån gällande politiska beslut, mål och riktlinjer.
• Fortlöpande arbeta med att utveckla och förbättra interna projektprocesser samt arbetssätt.
• Stå för helhetssyn på utveckling och förbättring utifrån gemensamma behov med särskilt fokus på projektavdelningen.
• Ha ett budget-, arbetsmiljö- samt personalansvar och tillsammans med enhetscheferna utgöra avdelningens ledningsgrupp.
• Leda och utveckla i samverkan med andra aktörer inom och utom kommunen.
• Leda verksamheten mot hög måluppfyllelse, verksamhetsplanera och driva det systematiska kvalitetsarbetet.
• Aktivt bidra i förvaltningens ledningsgrupp och kunna hantera en tvåfaldig roll samtidigt, dels ansvara för den egna avdelningen och samtidigt ansvara för helheten exempelvis organisationens tillitsbaserade styrning, samt ledning och utveckling.
• Representera avdelningen i möten med våra politiker.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som avdelningschef ser vi gärna att du har akademisk utbildning kopplad till bygg-, infrastruktur- eller fastighetsområdet samt har några års chefs- och ledarerfarenhet med personal- och budgetansvar. Du har även erfarenhet av projektledning och är van att samarbeta och samverka med både interna och externa parter. Meriterande är om du har erfarenhet av projekt från bygg- och anläggningssidan likaså om du tidigare har arbetat med verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling. Har du god förståelse för samhällsbyggnadsprocessen och har kunskap om plan- och bygglagen samt miljöbalken är detta ett plus.
Som person har du lätt för att skapa goda relationer och är stabil och smidig i hantering av tuffa situationer och beslutsfattande. Du har tillit till dina medarbetares kompetenser men finns där som stöd vid behov. Du har ett driv att vilja utveckla projektarbetet och dess processer samt våra delar i samhällsbyggnadsprocessen och kan därtill skapa nya strategier och koncept. Du har ett strukturerat arbetssätt men är samtidigt flexibel och kan prioritera mer brådskande ärenden. Din goda kommunikationsförmåga gör att du enkelt kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2022-06-13
Ansök senast
2022-07-05

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
TFN 2022/00673Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!