Speciallärare/grundskollärare till Getingeskolan årskurs F-6

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Getingeskolan är en F-9 skola med ca 670 elever på skolan. Du kommer att arbeta tillsammans med ett glatt och utvecklingsriktat gäng som utmanar och vill bli utmanade. På Getingeskolan arbetar vi tillsammans, därför söker vi dig som är en lagspelare.
Vår drivkraft är att i alla lägen göra det som är bäst för eleverna. Detta ställer stora krav på oss, vilket tilltalar oss.
Getingeskolan är övningsskola F-6 och tar kontinuerligt emot studenter från Halmstad högskola.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utbildad speciallärare/lärare till Getingeskolan F-6.

Vi söker en utbildad speciallärare/lärare med inriktning språk-, skriv och läsutveckling/matematikutveckling. För att trivas i rollen som speciallärare/lärare hos oss behöver du ha tydliga tankar om hur elever i behov av särskilt stöd ska kunna optimera sin utveckling och sitt lärande. Som speciallärare ser vi dig som en viktig länk i vårt skolutvecklings- och systematiska kvalitetsarbete tillsammans med rektorer.
Uppdraget handlar om, att tillsammans med arbetslagens pedagoger, arbeta förebyggande och målinriktat för att skapa goda undervisnings- och lärmiljöer utifrån våra styrdokument med särskilt fokus på språk-, skriv och läsutveckling /matematikutveckling. Detta speciallärarstöd kan framför allt ges genom att se över (kartlägga) elevens/ klassens/ skolans hela lärandesituation samt att föreslå och arbeta med åtgärder som gynnar elevens/ klassens utveckling och lärande. Detta kan ske i huvudsak genom intensivträning i elevers språk-, skriv och läsutveckling/matematik, men även handledning till lärare och arbets-/lärarlag.
Som speciallärare/lärare har du en viktig roll i skolans Elevhälsoteam där arbetet sker i nära samarbete med rektorer, specialpedagog, pedagoger, skolsköterska, kurator samt i andra mötesforum tillsammans med externa och interna kontakter.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
- Att tillsammans med övriga lärare i arbetslaget arbeta målinriktat för att skapa en god undervisnings- och lärmiljö
- Att handleda lärare genom att stötta lärarlag och enskilda pedagoger vid kartläggning kring elever i behov av särskilt stöd inom språk-, skriv och läsutveckling /matematikutveckling på organisations-grupp eller individnivå.
- Att utveckla arbetet med stödinsatser och vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor kopplat till läs- och skrivutveckling/matematikutveckling för rektor, kollegor, vårdnadshavare och andra berörda.

Kvalifikationer

Legitimerad speciallärare med språk-, skriv och läsutveckling /matematikutveckling med behörighet att undervisa i F-6. Alternativt lärarlegitimation med behörighet i svenska/Sva och matematik i årskurs F-6.

Du har förmågan att kunna leda och är kommunikativ. Du har lätt för att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Du har en analytisk förmåga och ser problemlösning som del i din vardag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 8 augusti eller enligt överenskommelse. Ferietjänst.
Publicerad
2022-06-15
Ansök senast
2022-07-03

Upplysningar

 • Ann-Karin Bergkvist
  Rektor
  Telefon: 072-084 91 06
  E-post: Ann-Karin Bergkvist
 • Lärarförbundet
  Till central expedition
  Telefon: 035-13 79 97
 • Lärarnas Riksförbund
  Expedition
  Telefon: 035-13 79 98

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00586Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!