Enhetschef för Behandlingsenheten & Utrednings- och akutenheten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen
ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Som vår nya enhetschef på behandlingsenheten och utrednings- och akutenheten kommer du leda en grupp om 20 personer med socialrådgivare och behandlingsassistenter. För dessa har du personalansvar som inkluderar rekrytering, rehab och arbetsmiljöansvar. I ditt uppdrag ingår ledning och fördelning av arbetet utifrån mål och riktlinjer. Du har budgetansvar och upprättar månatliga budgetprognoser. Du har också ansvar för uppföljning och utvärdering av resultat samt systematiskt kvalitetsarbete. Detta är både ett operativt och strategiskt arbete där du stöttar dina medarbetare i de dagliga verksamhetsfrågorna samt förväntas driva och bidra till avdelnings- och förvaltningsövergripande utvecklingsprocesser. Du förväntas bland annat:

• samverka med interna och externa parter.
• vara drivande och omvärldsbevakande gällande verksamhetens utveckling.
• vara aktiv i, för uppdraget, utvalda utvecklingsområden. Detta gör du tillsammans med chefskollegor och andra.
• ingå och bidra i avdelningens ledningsgrupp.

Vi erbjuder dig:
För att få en bra start som ny chef i Halmstads kommun och för att ge dig goda förutsättningar att lyckas som en god ledare, deltar du i vårt kommunövergripande chefs- och ledarprogram. Stöd och support finns att tillgå från stödfunktioner och avdelningschef samtidigt som du får kollegialt utbyte med andra ledare i utbildningen samt kollegorna på förvaltningen. För att trivas behöver du kunna hantera ett mångfacetterat ledarskap. Du har ansvar för att verksamheten bedrivs inom ramen för tilldelad budget och tar stort ansvar för den ekonomiska uppföljningen. Du kommer också få tilldelad en lokal mentor som ska agera bollplank och hjälpa dig att få en så bra start som möjligt.

Kvalifikationer

För att lyckas i ditt uppdrag ser vi att du har en beteendevetenskaplig högskolexamen, socionomexamen eller annan utbildning som bedöms relevant av arbetsgivaren. Du har dokumenterad chefserfarenhet samt innehar B-körkort. Vi ser också att du har en god svenska i både tal och skrift. Följande punkter är meriterande:

• erfarenhet av behandlingsarbete.
• erfarenhet av arbete med enhetens målgrupper.
• någon form av ledarskapsutbildning.
• erfarenhet av implementerings-och metodarbete.

Som person är du drivande och ansvarstagande. Du är tydlig med riktning och vad du förväntar dig av dina medarbetare ,samtidigt har du förmågan att delegera och bygga kapacitet hos dina medarbetare att kunna fatta egna beslut och ta initiativ utifrån övergripande målbild och verksamhetsbehov. Förutom att vara en närvarande ledare kan du också lyfta blicken och se helheten såväl på enhets- som förvaltningsnivå för att kunna fatta strategiskt kloka beslut. Vidare ligger ditt fokus på de verksamheten är till för och du är ständigt lyhörd inför klienternas behov och kan anpassa din verksamhet därefter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid Erfarenhet som ledare
Tillträde
Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Publicerad
2022-06-23
Ansök senast
2022-07-10

Upplysningar

 • Christel Lood
  Avdelningschef
  Telefon: 035-137846
 • Anna-Lena Södergren
  Rekryteringsspecialist
  Telefon: 072 - 085 69 98
  E-post: Anna-Lena Södergren
 • Anders Wessfeldt
  SSR
  Telefon: 035-183776
 • Camilla Dannesund
  Vision
  E-post: Camilla Dannesund

Ansökan

Referensnummer
C93782 - 2022Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.