Trafikhandläggare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Teknik-
och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet.

Arbetsuppgifter

Enheten för trafik söker nu en trafikhandläggare med inriktning på myndighetsutövning. Som trafikhandläggare med inriktning myndighetsutövning handlägger och beslutar du i ärenden gällande trafik- och markupplåtelsefrågor. Du kommer exempelvis att arbeta med att samordna och svara för yttrande gällande upplåtelse av allmän platsmark. Du kommer även handlägga och besluta i ärenden som exempelvis parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Även andra arbetsuppgifter såsom att utreda tillstånds- och dispensärenden, reklamationer av kontrollavgifter och vägvisningsärenden kan bli aktuellt. Det är en tjänst som innebär många kontakter och samarbeten med medborgare, entreprenörer, myndigheter och kollegor.

Tjänsten innefattar även att svara på frågor från allmänheten, delta i och driva utvecklingsarbete på enheten som exempelvis förtydliga underlag gällande kartmaterial och hemsida, men även att bereda och föra upp ärenden till nämnden för beslut. Du kommer samarbeta mycket med trafikhandläggare som har fokus på tillsyn men även med andra kollegor på förvaltningen.

Kvalifikationer

För tjänsten med tonvikt på myndighetsutövning ser vi att du har erfarenhet av att tolka lagstiftning. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av myndighetsutövning där fokus kan ha varit markupplåtelser, handikapptillstånd eller kontrollavgifter.
För tjänsten är det en fördel om du har akademisk utbildning inom exempel trafik, offentlig förvaltning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat. Det är meriterande om du har arbetat inom en politiskt styrd organisation i position där du fått bereda och presentera ärenden för politiker. Då kartprogram som QGIS förekommer i arbetet behöver du ha erfarenhet av detta eller annat GIS-verktyg. Arbetet innebär en hög grad av självständighet vilket kräver att du är en person med god förmåga att planera och prioritera på kort och lång sikt samt kan följa upp verksamheten inom givna ramar. Det kan periodvis vara hög arbetsbelastning. Du måste ha lätt för att skapa goda relationer och ta svåra samtal och kunna värdera när du ska var formell eller informell i ditt förhållningssätt. är drivande, arbetar strukturerat och följer de policys och riktlinjer som sätts upp för enheten och ditt arbete. Det är önskvärt att du har god vana av att arbeta med olika dataprogram och enkelt kunna sätta dig in i nya program. Vi tror att du är en drivande och positiv person som bidrar med god stämning och laganda. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse. Urval och intervjuer kommer göras löpande under ansökningsperioden.
Publicerad
2022-06-22
Ansök senast
2022-07-10

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C93746 - 2022Ansök

Övrig information

För att komma i kontakt med fackliga representanter, kontakta Halmstad direkt direkt@halmstad.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!