Barnskötare till Lineheds förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Vi söker 1 barnskötare till Lineheds förskola.

Som barnskötare är du en del av förskolan som skapar goda förutsättningar för att barnen på förskolan utvecklas och lär sig i en inspirerande, meningsfull, kreativ och positiv miljö. Barn i barngruppen kräver att du även har medicinsk kompetens motsvarande undersköterska.

Du förväntas bidra till att läroplanens grundläggande värden genomsyrar verksamheten. Du arbetar med hela Lpfö18 utifrån Reggio Emilia filosofin där demokratiska mötesplatser, projekterande arbetssätt, estetiska lärprocesser och den tredje pedagogen alltid är i förgrunden. En viktig del är att inspirera barnen till att själva upptäcka sin omvärld, men också att få vårdnadshavarna att känna sig delaktiga i förskolans arbete.

Inspirerad av tankar från Reggio Emilias förskolor bygger vår undervisning på ett utforskande och projekterande arbetssätt. I våra flexibla lärmiljöer och olika ateljéer erbjuds barnen att uttrycka sina tankar och teorier genom många olika språk. Med språk menar vi alla uttryckssätt, både estetiska, språkliga och kroppsliga. Vi lägger även stor vikt vid det talade språket, då vi har många flerspråkiga barn. Hållbar utveckling är en del av vår pedagogiska idé. Vi strävar efter att varje barn ska kunna bli sitt bästa jag i varje sammanhang som förskolan erbjuder.

Du brinner för att samspela med barnen, vara där barnen är samt vara aktiv i dagliga föräldrakontakter och göra vårdnadshavarna delaktiga.

Du har ett genuint intresse för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera utbildningen och undervisningen tillsammans med förskollärarna, så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål.

Tillsammans med dina kollegor på förskolan arbetar ni med kollegialt utvecklingsarbete där reflektion, kommunikation och dokumentation är motorn i arbetet. Du är engagerad och deltar i alla sammanhang som förskolans verksamhet utgör.

Vi har också en specialpedagog på förskolan som tillsammans med pedagogerna arbetar med vårt barnhälsoarbete.

Kvalifikationer

Barnskötarexamen med erfarenhet av arbete inom förskola. Samt examen som undersköterska för att stötta och hjälpa barn med medicinska behov. Du skall ha hög kompetens i det svenska språket i både tal och skrift, då förskolan är den plats barnen möter och utvecklar det svenska språket och du kommer skriftligt att dokumentera barns lärande i bland annat Unikum.

Du har utbildat dig för att lära tillsammans med de yngsta barnen i utbildningsväsendet, barnen i förskolan. Utifrån det ser du till varje barns lärprocess och ser det som en självklarhet att sätta barnen i fokus. Som person är du uppmärksam och nyfiken i mötet med barn och mån om en god samverkan och kommunikation med föräldrar och kollegor. Du ser barnets möjligheter och med fokus på lärandet skapar du lärmiljöer och undervisning som främjar barnens nyfikenhet och utmanar deras tankar. Digital dokumentation är en del av uppdraget och ingår i det dagliga arbetet, därför behöver du ha en god vana av att arbeta med IT-verktyg.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet och erfarenhet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2022-06-23
Ansök senast
2022-07-07

Upplysningar

  • Ylva Johansson
    Rektor
    Telefon: 070-630 19 25
  • Kommunal
    Telefon: 035-13 80 70

Ansökan

Referensnummer
C93839 - 2022Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!