Grundskollärare i tyska och musik till Kärlekens skola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Kärlekens skola är en 4-9 skola med cirka 490 elever, belägen i stadsdelen Kärleken strax norr om centrala Halmstad. Vi flyttade in i vår nya skola hösten 2020 och har därefter fortsatt att växa. Inför läsår 22/23 kommer vi att behöva utöka vår personal med ett antal tjänster, då vi kommer att bli fyrparallelliga i samtliga årskurser.

Skolan är utformad för ett flexibelt arbetssätt med generösa ytor och med rum anpassade för att arbeta i helklass så väl som i mindre eller större grupper och vi har en fantastisk utemiljö. I verksamhetsområdet finns även två F-3 skola som vi har ett nära samarbete med för att ge eleverna de bästa förutsättningar genom hela deras grundskola.

Arbetsuppgifter

Vi söker en grundskollärare för undervisning i tyska i årskurs 7-9 och musik i årskurs 4-6. Läsåret 2022/2023 är undervisningen i tyska i årskurs 7 och musik i årskurs 4 och 5.

Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Du är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet med goda pedagogiska färdigheter i undervisningen. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven motivera dem att nå goda resultat i skolarbetet.

Du anpassar undervisningen till eleverna och har ett formativt förhållningssätt. Ditt pedagogiska uppdrag kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet och du använder strategier för att främja elevernas motivation, delaktighet och inflytande.

Du har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar ni undervisningen utifrån skolans styrdokument och mål. Arbetet ställer även krav på samverkan med övriga kollegor på skolan. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Som stöd i arbetet att möjliggöra ännu bättre resultat för våra elever finns ett elevhälsoteam på skolan. EHT består av skolpsykolog, två speciallärare, en specialpedagog, kurator och skolsköterska. Det är ett starkt och erfaret team med bred kompetens.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med behörighet i tyska i årskurs 7-9 och musik i årskurs 4-6.

Vi lägger stor vikt vid dina tidigare erfarenheter och din personliga lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid 50-60%
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning 50-60 %.
Publicerad
2022-07-25
Ansök senast
2022-08-07

Upplysningar

 • Susanne Niit Ekstrand
  Rektor
  Telefon: 072-1718837
 • Malin Hansson
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 073-4404566
  E-post: Malin Hansson
 • Andreas Forsberg
  Lärarförbundet
  Telefon: 070-526 26 58

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00656Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!