Skolkurator till Brunnsåkersskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Brunnsåkersskolan är en 4-9 skola med ca 600 elever, inklusive fritidshem. Undervisande lärare i respektive årskurs bildar ett arbetslag i huvudsyfte att gynna elevernas lärande och sociala utveckling.
På Brunnsåkersskolan arbetar vi tillsammans, vi tror på samarbete och samverkan. Därför arbetar vi efter Tillsammans blir vi bättre!

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad och lösningsfokuserad skolkurator som vill vara med och utveckla vår skola till att bli en skola där alla elever har möjlighet att nå så långt de kan utifrån sina förutsättningar.
Arbetet innebär att stötta och handleda skolans övriga personal i elevvårdsarbetet med enskilda elever, grupper av elever samt deras vårdnadshavare. Du kommer att stödja och samtala med elever som har det svårt med skolarbetet eller med miljön i skolan. Skolkuratorns arbete är också förebyggande, du kommer att ge råd och hjälp för att förbättra skolmiljön och arbeta för att förebygga alla former av kränkningar och trakasserier. Som skolkurator känner du dig bekväm i kontakten med Centrala elevhälsan, BUP, habiliteringen, socialtjänsten och polis.
Du kommer att ingå i vårt elevhälsoteam tillsammans med skolsköterskor, elevkoordinatorer, SYV, specialpedagoger och rektorer. Du kommer att arbeta med elevhälsofrågor direkt mot elever och personal samt ansvara för att ge information i skolsociala frågor.
I ditt arbete på skolan ställs du dagligen inför många olika utmaningar och det är därför viktigt att du trivs med att arbeta med komplexa frågor, analysera och bryta ner problem. Du måste kunna arbeta självständigt, se vad som behöver göras, vara tydlig och lyhörd samt kunna anpassa dig efter elevers, vårdnadshavares och skolans behov.

Kvalifikationer

Krav: Socionomexamen
Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är engagerad, lösningsfokuserad och ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. Du har en förmåga och vilja att påverka vår skolkultur samt vara med och utveckla skolans elevhälsoarbete. Elevens bästa är för dig alltid högsta prioritet.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: 1 dec 2022 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-08-04
Ansök senast
2022-08-26

Upplysningar

  • Ola Ekstrand
    Rektor
    Telefon: 070- 283 41 12

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00663Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!