Resurspedagog till Gullbrandstorpsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Gullbrandstorpsskolan är en F-9 skola med ca 480 elever. Vi har förmånen att följa eleverna från F-klass till årskurs 9 och organiserar verksamheten i ett låg-, mellan- och högstadium.

På Gullbrandstorpsskolan strävar vi efter att ha en undersökande undervisningskultur där vi är nyfikna, utmanar varandra och provar tillsammans. Vi värnar om tillitsfulla relationer, bemöter varandra med respekt och omtanke och ser olikheter som en styrka. Vårt huvuduppdrag handlar om att arbeta med elevernas progression i lärandet i balans med hälsa och välmående. Vi strävar efter att utveckla skolan så att lärare kan tillägna sig kunskap om undervisningsmetoder som gör skillnad för eleverna.

Gullbrandstorpsskolan bärande idé - “Vi tror på dig!”
• Vi lär tillsammans och vi lär för livet.
• Vi är nyfikna, utmanas och gör vårt bästa.
• Vi anpassar och utvecklar undervisningen tillsammans.
• Vi bemöter varandra med respekt och omtanke, där olikheter är en styrka.
• Vi värnar om goda och tillitsfulla relationer.

Arbetsuppgifter

Vi söker en resurspedagog till mellanstadiet.
På Gullbrandstorpsskolan tar vi ett gemensamt ansvar för att eleverna ska nå så långt som det är möjligt i sin utveckling både socialt och kunskapsmässigt. Det innebär att vi tillsammans samverkar för att det ska gynna elevernas skolgång. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och lära nytt kopplat till extra anpassningar och särskilda behov. Huvuduppdraget kommer att innebära att stödja enskild elev men även att vara en del av skolans flexverksamhet och arbete i klass. För att lyckas i tjänsten krävs det att du kan arbeta självständigt, har ett lågaffektivt förhållningssätt och tar egna initiativ. Du har en hög ansvarskänsla och brinner för att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Vi förväntar oss att du kan och vill prova nya arbetsformer både ute utomhus och inomhus. Har lätt för att skapa goda relationer både med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Ditt pedagogiska uppdrag kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet och du använder strategier för att främja elevernas motivation, delaktighet och inflytande. Arbetet kräver gott samarbete med andra på skolan och ett prestigelöst förhållningssätt.

Som stöd i arbetet med eleverna finns ett elevhälsoteam på skolan. På Gullbrandstorpsskolan består EHT av två specialpedagoger, skolpsykolog, kurator och två skolsköterskor. Det är ett starkt och erfaret team med bred kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskolutbildning på minst två år med inriktning barn och ungdomar eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid ca 80%
Tidsbegränsad till
2023-06-08
Publicerad
2022-06-16
Ansök senast
2022-06-30

Upplysningar

  • Christina Hovius
    Rektor
  • Jimmy Berta
    Telefon: 073-5878549

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00589Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!