Resurspedagoger till Trönninge- och Eldsbergaskolor

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Trönninge vo ligger söder om Halmstad på gränsen till Laholms kommun. I området finns fyra förskolor, samt två skolor, där Eldsbergaskolan är en F-6 skola och Trönningeskolan är en F-9 skola. Skolans upptagningsområde sträcker sig utanför samhället.
På Eldsbergaskolan går det ca 170 elever, varav ungefär 70 stycken elever går på skolans fritidshem. På Trönningeskolan går där ca 530 elever, varav ungefär 180 elever går på skolans fritidshem.

Arbetsuppgifter

Vi söker resurspedagoger till Trönninge- och Eldsbergaskolor!
Du är både nyfiken, intresserad och skicklig på att anpassa undervisningen utifrån gruppers- och enskilda elevens behov. Du ser det som en självklarhet att samverka och lära tillsammans i team, fördjupar och delar gärna dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar, särskilt stöd och annan problematik.

För att lyckas i tjänsten krävs det att du både kan arbeta självständigt och ta egna initiativ utifrån gemensamma beslut. Du har en hög ansvarsnivå och brinner för att arbeta med elever med särskilda behov. Vi förväntar oss att du är en person som vågar prova nya arbetsformer och alternativa lärmiljöer både inne och ute samt är van vid att ta ansvar för behov på både individ- och gruppnivå. Arbetsuppgifterna kommer att variera mycket och bland annat innefatta att vara stöd åt enskild elev både på skola och på fritids, vara resurs i klass samt hålla i egna lektioner eller aktiviteter. Du ger stöd och stimulans utifrån elevers specifika förutsättningar och främjar till utveckling och självständighet. Detta kan tex innebära stöd i läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsförmågor, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsvariationer.

Vi söker dig som har elevens bästa för ögonen och har lätt för att knyta kontakter med barn, ungdomar och kollegor. Du arbetar lugnt och systematiskt med ett lågaffektivt bemötande samt ett positivt och inkluderande förhållningssätt mot elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har även en fast förankring i skolans styrdokument.

Kvalifikationer

Pedagogisk högskoleutbildning på minst 2 år med inriktning barn/ungdomar eller annan pedagogisk högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för uppdraget. Arbete och erfarenheter kring anpassningar, stöd och Npf-problematik är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid 80-100%.
Tillträde
Tillträde: 220808 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Publicerad
2022-06-23
Ansök senast
2022-07-07

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C94088 - 2022Ansök

Övrig information

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!