Enhetschef till daglig verksamhet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings-
och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Daglig verksamhet är en insats man har rätt till enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Syftet med insatsen är att i gemenskap erbjuda deltagarna en meningsfull, stimulerande och utvecklande sysselsättning. Insatsen ska utformas efter den enskildes intresse och behov. Verksamheten består idag av ca 150 medarbetare och över 400 deltagare, som leds av en verksamhetschef och sex enhetschefer.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med i ett spännande skede för daglig verksamhet där vi är inne i ett arbete att omdana verksamheten till att bli mer pedagogisk med fokus på att skapa meningsfull och utvecklande sysselsättning för våra deltagare? Vi söker nu en enhetschef som vill vara med på denna resa, är det du? Välkommen med din ansökan!

Som enhetschef ansvarar du för din enhets budget, verksamhetsfrågor och arbetsmiljö. Du ingår i en chefsgrupp om sex enhetschefer samt en verksamhetschef där du förväntas delta aktivt. Du samverkar med dina enhetschefskollegor för att bidra till verksamhetens och förvaltningens övergripande strategiska mål och uppdrag. Du leder din enhet för att skapa de bästa förutsättningarna för deltagarna som har varierande behov.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:

• Fatta beslut för din enhets verksamhet.
• Personalansvar för enhetens medarbetare.
• Ansvarig att lagar, råd samt riktlinjer från Socialstyrelsen följs.
• Ansvara för att enheten förhåller sig inom givna ekonomiska ramar.
• Samverkan med fackliga representanter.

Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete med varierande arbetsuppgifter där du tillsammans med ledningsgrupp och dina medarbetare gör skillnad för utsatta grupper i vårt samhälle!

Kvalifikationer

Vi ser det som avgörande att du har chefserfarenhet samt har arbetat med målgruppen i någon form. Du har en relevant akademisk examen inom exempelvis beteendevetenskap, pedagogik eller socialt arbete. Du måste ha körkort B. Vi ser också att du har en god digital mognad samt kan kommunicera obehindrat i svenska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet och/eller utbildning inom NPF och autism eller annan utbildning inom funktionshinderområdet. Det är ytterligare ett plus om du har någon eller några av följande utbildningar:

• UL eller UGL.
• handikappvetenskap
• socialrätt
• arbetsrätt
• Utbildning inom IBIC
• Teacch, supported employment, AKK eller IBIC.

Vi söker en driven och tydlig ledare som engagerar och involverar sina medarbetare samtidigt som du kan agera och fatta beslut självständigt. Du är en prestigelös och positiv person som har förmågan att leda genom andra. Genom att agera som ett föredöme får du med dig andra och skapar laganda. Du är en person som vågar testa nytt och uppmuntrar organisatoriskt lärande genom att dela goda exempel med kollegor och medarbetare. Vidare är du anpassningsbar och har lätt för att ställa om och ser möjligheter där andra ser hinder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-07-07
Ansök senast
2022-08-16

Upplysningar

 • Ronny Remse
  Kommunal
  Telefon: 035-13 80 78
 • Ewa Gunnarsson,
  Vision, Utbildning arbetsmarknadsförvaltningen
 • Anton Karlsson
  SSR
  Telefon: 035-13 78 58
 • Henrik Djurklou
  Verksamhetschef
  E-post: Henrik Djurklou
 • Petra Sandahl Lind
  Enhetschef
  Telefon: 072-386 61 06
  E-post: Petra Sandahl Lind

Ansökan

Referensnummer
UAN 2022/00239Ansök

Övrig information

Med anledning av semesterperiod kommer Petra Sandahl Lind vara tillgänglig för frågor under v. 28. Därefter nås verksamhetschef Henrik Djurklou via e-post under v. 29-31. Lämna kontaktuppgifter så ringer han upp och besvarar dina frågor.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.