Familjerådgivare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen
ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Barn- och ungdomsavdelningens verksamhet vänder sig till de barn, ungdomar och familjer som är i behov av stöd och hjälp på grund av sociala problem eller relationsproblematik. Den lagstiftning som framförallt är aktuell är Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om vård och unga (LVU) och Föräldrabalken. Avdelningen ansvarar för myndighetsutövning och bistånd enligt SoL och LVU avseende barn och ungdomar, familjerådgivning, familjerätt, öppenvård, förebyggande arbete samt samverkan med skola och barnomsorg, verkställande av insatser gällande våld i nära relationer, externa placeringar av barn och ungdomar i såväl familjehem som i HVB.

Är du intresserad av att göra skillnad och har ett genuint intresse av att jobba med människor? Då kan vi erbjuda dig ett omväxlande, utvecklande och roligt arbete som ger dig erfarenhet för livet. När du arbetar som Familjerådgivare i Halmstad kommun kommer du göra en viktig och uppskattad insats med stor betydelse.
I verksamheten arbetar 7 familjerådgivare och en enhetschef. Arbetet bedrivs i lokaler centralt i Halmstad. Vi är HBTQI certifierade sedan april 2021.

Arbetsuppgifter

Familjerådgivningen är en samtalsmottagning som vänder sig till enskilda, par och familjer med svårigheter i sina nära relationer. Familjerådgivningen erbjuder alla kommuninvånare relationsbehandling för att motverka destruktiva familjerelationer och bidra till goda uppväxtförhållanden för barnen. Vi strävar efter ett inkluderande bemötande, oberoende av kulturell och sexuell identitet. Verksamheten bedriver ett kvalificerat förändringsarbete. Familjerådgivningen uppmärksammar särskilt de slitningar det kan innebära för till exempel ombildade familjer, nyblivna föräldrar och relationer där det förekommit våld, beroendeproblematik samt psykisk ohälsa. Det är centralt att barnens perspektiv och behov hålls levande i samtalen med de vuxna. Även ett utåtriktat och förebyggande arbete i samverkan med andra aktörer, interna såväl som externa. Vi har gemensam kvällsmottagning en kväll i veckan. Samtalen äger som regel rum fysiskt men kan även ske digitalt.
Vi erbjuder extern handledning och som ny får du även en god introduktion med en erfaren familjerådgivare som handledare. Vi erbjuder även goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvårdsbidrag. I kommunen finns Hälsoinspiratörer med stort utbud av aktiviteter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Socionom eller har annan likvärdig utbildning och med minst en grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) som påbyggnad (innefattande handledning och egenterapi) - gärna legitimerad psykoterapeut.
Det är viktigt att du har erfarenhet av kvalificerat samtalsinriktat behandlingsarbete med familjer, par eller enskilda - gärna från familjerådgivning. Dina tidigare yrkeserfarenheter inom området är av stor betydelse. Du har ett professionellt förhållningssätt och har uppnått en personlig mognad. Vidare har du god förmåga att på ett strukturerat och självständigt sätt lägga upp ditt arbete då du oftast är ensam som behandlare. Du har god förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Du är även flexibel och har god samarbetsförmåga eftersom vissa ärenden kräver två behandlare. Förutom goda kunskaper i svenska är det också en fördel om du behärskar engelska på ett sådant sätt att du kan hålla professionella samtal. Du har intresse och förmåga att på egen hand söka och ta till dig ny relevant kunskap inom området. Naturligtvis sätter du klientens behov i centrum. Det är en självklarhet för dig att utgå från ett barnperspektiv i ditt arbete. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
Meriterande är utbildning i sexologi, utvärderade par terapimetoder, EFT, IBCT och FIT (Feedback infomed treatment).

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2022-07-05
Ansök senast
2022-08-19

Upplysningar

 • Jenny Lörup
  Enhetschef
  Telefon: 035-182722
  E-post: Jenny Lörup
 • Monika Gashi
  Tf. Avdelningschef
  Telefon: 035-13 94 77
 • René Beekhuis
  Akademikerförbundet SSR/Familjerådgivare
  Telefon: 035-182721
 • Joanna Duncalf
  Vision
  Telefon: 035-138744

Ansökan

Referensnummer
SN 2022/00180Ansök

Övrig information

Jag har semester och svarar inte i telefon under perioden 18/7 12/8, åter i tjänst from 15/8.
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.