Speciallärare till Esperedsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Esperedsskolan är en F-6 skola med cirka 200 elever vilket gör den till en liten skola med stora möjligheter. Närhet till bad och isbana skapar goda förutsättningar för fritidsverksamheten och utomhuspedagogik. På Esperedsskolan präglas arbetsmiljön av humor, omtanke och stort ansvar för den egna verksamheten.

Skolan ligger i Oskarström som är en tätort 17km utanför centrala Halmstad. Genom samhället flyter Nissan och dalgången kring Oskarström pryds av härliga lövskogar och imponerande natur.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utbildad speciallärare med inriktning språk-, skriv och läsutveckling/matematikutveckling.

För att trivas i rollen som speciallärare hos oss behöver du ha tydliga tankar om hur elever i behov av särskilt stöd ska kunna optimera sin utveckling och sitt lärande. Som speciallärare ser vi dig som en viktig länk i vårt skolutvecklings- och systematiska kvalitetsarbete tillsammans med rektorer.

Specialläraruppdraget handlar om, att tillsammans med arbetslagens pedagoger, arbeta förebyggande och målinriktat för att skapa goda undervisnings- och lärmiljöer utifrån våra styrdokument med särskilt fokus på språk-, skriv och läsutveckling /matematikutveckling. Detta speciallärarstöd kan framför allt ges genom att se över (kartlägga) elevens/ klassens/ skolans hela lärandesituation samt att föreslå och arbeta med åtgärder som gynnar elevens/ klassens utveckling och lärande. Detta kan ske i huvudsak genom intensivträning i elevers språk-, skriv och läsutveckling/matematik, men även handledning till lärare och arbets-/lärarlag.

Som speciallärare har du en viktig roll i skolans Elevhälsoteam där arbetet sker i nära samarbete med rektorer, specialpedagog, pedagoger, skolsköterska, kurator samt i andra mötesforum tillsammans med externa och interna kontakter.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
- Att tillsammans med övriga lärare i arbetslaget arbeta målinriktat för att skapa en god undervisnings- och lärmiljö
- Att handleda lärare genom att stötta lärarlag och enskilda pedagoger vid kartläggning kring elever i behov av särskilt stöd inom språk-, skriv och läsutveckling /matematikutveckling på organisations-grupp eller individnivå.
- Att utveckla arbetet med stödinsatser och vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor kopplat till läs- och skrivutveckling/matematikutveckling för rektor, kollegor, vårdnadshavare och andra berörda.

Kvalifikationer

Utbildad speciallärare med språk-, skriv och läsutveckling.

Du har förmågan att kunna leda och är kommunikativ. Du har lätt för att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Du har en analytisk förmåga och ser problemlösning som del i din vardag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2022-06-18
Ansök senast
2022-07-10

Upplysningar

 • Linda Norvik
  Rektor
  Telefon: 073-303 92 76
 • Lärarförbundet
  Till central expedition
  Telefon: 035-13 79 97
 • Lärarnas Riksförbund
  Expedition
  Telefon: 035-13 79 98

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00608Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!