Bibliotekarie 75%

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens
verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice.

Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Till Biblioteken i Halmstad söker vi nu en Bibliotekarie på 75%. Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete där du tillsammans med andra kunniga kollegor bidrar till verksamheten.

Arbetet är förlagt till stadsbiblioteket och tjänsten ingår i Enhet Bibliotek medier och IT. I uppdraget ingår att arbeta med medieinköp och katalogisering.
Vi söker nu en kreativ, idérik och engagerad bibliotekarie som vill delta i bibliotekens medieförsörjningsfrågor och som vill vara med och utarbeta arbetsmetoder inom ramen för bibliotekens centraliserade mediehantering. I ditt arbete är samarbete viktigt, men även förmågan att driva och utföra arbetsuppgifter självständigt. Du förväntas vara delaktig och känna ansvar för verksamheten både inom enheten och för avdelningen som helhet. Bemanning av informationsdisk och kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och gärna erfarenhet av arbete som bibliotekarie.

Du är idérik, har ett starkt engagemang och stor initiativförmåga. Du har ett intresse för, och gärna erfarenhet, av att arbeta med medieinköp och katalogisering.

I bemanning av informationspunkterna är du serviceorienterad och trivs i rollen som förmedlare i mötet med bibliotekens användare. Du har ett starkt litteratur- och kulturintresse, vilket ger dig god kunskap om samtidens litteratur- och kulturvärld.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid Deltid 75%
Tidsbegränsad till
2022-12-31
Tillträde
Tillträde snarast tom 31/12-22
Publicerad
2022-07-13
Ansök senast
2022-08-17

Upplysningar

 • Finn Axelsson
  Enhetschef Medier & IT
 • Kanja Eliasson
  DIK
 • Sara Malm
  Vision
  E-post: Sara Malm
 • Ulf Johansson
  Kommunal
  E-post: Ulf Johansson

Ansökan

Referensnummer
KN2022/00102Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!