Säkerhetssamordnare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Vill du leda säkerhetsarbetet i Halmstads kommuns största förvaltning vars verksamhet engagerar medborgare och samhället i stort? Har du erfarenhet av säkerhetsarbete och trivs med att vara i händelsernas centrum? Då är det dig vi söker!

Som förvaltningens säkerhetssamordnare kommer du att arbeta förvaltningsövergripande med krishantering och säkerhet samt stödja skolor och förskolor i hur de ska arbeta utifrån de rutiner och strategier du är med och utformar. Du arbetar förebyggande mot skolor och förskolor kring brandskydd samt riskhantering. Du ger stöd i förvaltningens arbete med inrymningsrutiner.
Som säkerhetssamordnare ansvarar du för det strategiska säkerhetsarbetet inom barn- och ungdomsförvaltningen där arbetsuppgifterna bland annat kommer vara:

• Ge stöd åt cheferna i det systematiska brandskyddsarbete.
• Arbeta med riskhantering inom säkerhetsarbete.
• Förvaltningsövergripande krisledningsarbete där du kommer att vara en av flera stabschefer.
• Fortbilda och stödja chefer i frågor och arbete kring krisledning. säkerhet, riskhantering och brandskydd, in- och utrymning.
• Hantering av skalskyddsfrågor så som kamerabevakning, lås och larm.
• Bevaka myndighetskrav inom området.
• Samverka och samarbeta med kommunkoncernens säkerhetsstrateger och fastighetsförvaltare samt hantera myndighetskontakter som tex MSB, räddningstjänsten och Polisen.

Du kommer att ingå i ett team med fyra arbetsmiljökonsulter och vara placerad på barn- och ungdomsförvaltningens planeringsavdelning.

Kvalifikationer

Du är utbildad brandingenjör, brandmästare, polis, beredskaps- och säkerhetssamordnare eller motsvarande. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med brandskydd, krishantering och arbetsmiljöfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet och ser gärna sökande med erfarenhet från räddningstjänsten eller Polisen.
Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt inneha b-körkort.

Du är en tydlig person som med självförtroende kan få fram ditt budskap på ett effektivt sätt. Du är analytiskt lagd och har förmågan att göra rationella bedömningar utifrån tillgänglig information och utifrån det skapa fungerande lösningar. Då du kommer skapa strategier, rutiner och mallar på en övergripande nivå ser vi att du har en strategisk förmåga där du tar hänsyn till frågor som relaterar till hela organisationen. Du har ordningssinne, arbetar strukturerat och levererar resultat i tid.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt.
Publicerad
2022-07-19
Ansök senast
2022-08-28

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00652Ansök

Övrig information

Säkerhetsprövning kommer att utföras på slutkandidat, då tjänsten är säkerhetsklassad.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Varmt välkommen med din ansökan!