Ungdomscoach

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens
verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice.

Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och coacha samt stötta ungdomars möjligheter till en meningsfull fritid? Vårt uppdrag är bland annat att inspirera, berika och möjliggöra en jämlik och meningsfull fritid för unga i Halmstads kommun. Vi söker nu en engagerad medarbetare som dessutom är grym på coachning och bemötande.

Du kommer att ingå i enhet Unga möten, enheten ansvarar för- och driver bland annat fyra mötesplatser för unga som finns på Andersberg, Vallås, Fyllinge och Oskarström. Ungdomars inflytande och delaktighet står i centrum och din roll som ungdomscoach är att främst stötta och coacha ungdomars idéer eller organisering.

Förutom ett gemensamt uppdrag att stötta ungas idéer så har enheten ett delat ansvar för att arbeta inkluderande och utåtriktat för att möta ungas behov. Du är med och initierar, planerar, genomför och utvecklar verksamheten på våra mötesplatser och på andra platser där det finns behov genom just ungas delaktighet.

Tillsammans med dina kollegor är du en resurs för unga mellan 12-19 år. Enheten samordnar våra lovaktiviteter och under sommaren arbetar vi gemensamt i avdelningen med lägerverksamhet, Aktiv sommar, på flera olika platser i kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som beteendevetare, fritidsledare eller annan eftergymnasial utbildning, som arbetsgivaren tillsammans med erfarenhet, bedömer lämplig.

Du har ett genuint intresse för ungdomsfrågor, och ser unga som en resurs, samt har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med unga i socioekonomiskt utsatta områden. Meriterande är om du har erfarenhet av att ha jobbat med kultur. Du är utåtriktad, engagerad och har lätt för att knyta nya kontakter. Du är strukturerad och tycker om att arbeta självständigt, samtidigt som du trivs bra i ett samarbete då du kommer att ingå i olika nätverk och arbetsgrupper. Vi ser även positivt på
att du har erfarenhet av att ha arbetat med ungas delaktighet.

För att vara framgångsrik i arbetet behöver du ha lätt för att ta initiativ samt ha ett coachande förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

När du söker tjänsten måste du vara beredd att lämna registerutdrag från polisens belastningsregister, blankett finns hos polisen. B-körkort är ett krav.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt ök
Publicerad
2022-08-01
Ansök senast
2022-08-22

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KN 2022/00098Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!