Rekryterare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen
har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

HR-avdelningen har i uppdrag att leda, samordna, följa upp och stödja förvaltningarnas och bolagens arbete inom områdena medarbetarskap, ledarskap, kompetens, hälsa och arbetsmiljö samt lön och villkor. Halmstads kommun har beslutat att starta en samordnad bemanningsfunktion den 1 november i år. Den samordnade bemanningsfunktionens uppdrag blir att hantera verksamheternas vikariebehov vid frånvaro upp till 6 månader. Det innebär rekrytering av timavlönade, månadsavlönade och semestervikarier samt bemanning av inkomna behov vilka kan tillsättas av såväl ordinarie medarbetare, genom t ex resurspass, och timavlönad personal.

Arbetsuppgifter

Var med och forma vår nya samordnade bemanningsfunktion - en nyskapande och professionell verksamhet med verksamhetens behov i fokus. Vårt uppdrag innebär bland annat att tillsätta vikarier från enstaka timmar upp till 6 månader utifrån verksamheternas behov samt anställning av sommarvikarier. Det innebär ett nära samarbete med förvaltningarnas enhetschefer och HR-organisation.

Som rekryterare har du en viktig roll att bidra med kompetensförsörjningen i Halmstad kommun. Den samordnade bemanningsfunktionen anställer timavlönade som ska arbeta som undersköterskor, vårdbiträden, kockar, köksbiträden, måltidsbiträden, lokalvårdare, stödassistenter, stödpedagoger och personliga assistenter i de olika förvaltningarna.

Arbetet består även av att skriva och publicera annonser, göra urval, intervjua kandidater, ta referenser och skriva underlag till anställningshandlingar. Du kommer vara med och marknadsföra våra uppdrag genom att bland annat planera och utföra skolbesök och mässor. Därtill kan andra administrativa uppgifter förekomma.
I ditt arbete kommer du också att arbeta med planering och analys av aktiviteter och statistik för att säkerställa att vi uppfyller våra verksamheters bemanningsbehov. Med hjälp av analysarbetet kommer du, tillsammans med dina kollegor att få möjlighet att utveckla de olika processerna i bemanningsenheten samt jobba med det systematiska kvalitetsutvecklingsarbetet.

Som rekryterare kommer du ha möjlighet att delta i förändringsarbeten och utvecklingsprojekt inom såväl
kommunledningsförvaltningen som tillsammans med andra förvaltningar i Halmstads kommun.

Hos oss kommer du att arbeta i ett team med övriga medarbetare på den samordnade bemanningsfunktionen
Vill du vara en del av vårt nya team?

Kvalifikationer

Vi söker två rekryterare som har högskoleutbildning med inriktning mot PA/HR-arbete eller liknande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av rekryteringsarbete.

I rollen som Rekryterare finns möjligheten att tillsammans med dina kollegor driva utvecklingsarbetet i den samordnade bemanningsfunktionen, därför söker vi dig som har lätt att arbeta med andra och som ser möjligheter i förändring. Du har förmåga att på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du söker och tar fasta på möjligheter att tänka nytt i arbetsrelaterade sammanhang och kan omsätta detta i praktiken samt leda till förbättringar. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i liknande roll och har goda IT-kunskaper. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet från Äldreomsorg, LSS och/eller städ- och måltidsservice. Har du arbetat med Heroma, Visma eller annat liknande bemanningssystem är det också meriterande för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2022-07-06
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KS 2022/00414Ansök

Övrig information

Rekryteringen sker under semesterperiod, var vänlig kontakta
Anna Doverskär via mail vid eventuella frågor.
Joakim har semester vecka 29 vänd dig till Vision Direkt 0771-44 00 00 vid frågor.
Therese har semester v 29 vänd dig till SSR på 08-6174400.


Vi erbjuder alla anställda ett friskvårdsbidrag på 2000:-/år som kan användas till valfri friskvård enligt skatteverkets riktlinjer. Vi har en personalförening som anordnar olika aktiviteter med förmånliga erbjudande till olika resor, aktiviteter och föreställningar.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.
Varmt välkommen med din ansökan!